Менеджер Черновецького оформив неіснуючі квартири і почав добудовувати поверхи на будинку у центрі Києва
09.01.2019   //  

Суд наклав арешт на 8 квартир у будинку по вул. Паньківській, 25 у Києві. Про це свідчить ухвала Голосіївського районного суду м. Києва від 13 грудня.

Арешт накладено у рамках кримінального провадження, яке з листопада 2018 року розслідує Голосіївське управління Нацполіції у м. Києві.

До поліції звернулися мешканці будинку по вул. Паньківська, 25 і повідомили, що на даху їхнього будинку проводиться незаконне будівництво.

Слідчі встановили, що житловий будинок за вказаною адресою має чотири поверхи. Вздовж всього будинку над четвертим поверхом розміщена дерев’яна конструкція, яка огороджена поліетиленовою плівкою. Всередині невідомі проводять роботи по капітальному будівництву даху. Доступ на технічний поверх і горище для мешканців будинку заблоковано.

За даними «Керуючої компанії з обслуговування житлового фонду Голосіївського району м. Києва», у будинку по вул. Паньківська, 25 зареєстровано 11 квартир. Однак  слідчі з’ясували, що у держреєстрі речових прав за вказаною адресою зареєстровано ще 8 квартир (№  16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23), які наразі фактично відсутні в будинку. До керуючої компанії жодні документи по цих квартирах не надавалися. Таким чином, фактично, проводиться добудова нових поверхів.

Вказані неіснуючі квартири зареєстровані на праві власності за Гладуняком Романом Миколайовичем.

Квартири площею від 73 до 85 кв м на Гладуняка в один день (11.04.2016) зареєстрували держреєстратори Управління державної реєстрації Головного теруправління юстиції у м. Києві Сніжана Аврамченко і Лілія Корчинська.

Слідчі встановили, що містобудівні умови та обмеження (МУО) для проведення будівництва по вул. Паньківська, 25 не надавалися, звернення на їх одержання не надходили. Так само не надходили звернення, не видавалися і не реєструвалися документи що дають право на виконання підготовчих, будівельних робіт та засвідчують готовність до експлуатації об’єкта будівництва за вказаною адресою.

Роман Гладуняк є директором ПАТ «Київпроект», керівником ТОВ «Укржитлобуд», ТОВ «Арікс».

З липня 2015 року і орієнтовно до 2017 року Гладуняк був заступником генерального  директора з фінансових питань та розвитку КО «Київзеленбуд».

У часи Черновецького у 2007-2009 рр Гладуняк очолював комунальне «Київське інвестиційне агентство», а у 2009-2011рр – Головне управління контролю за благоустроєм КМДА. За даними ЗМІ, Гладуняк був «креатурою екс-замголови КМДА Дениса Басса», а також він близький до екс-лідера франкції Блоку Леоніда Черновецького у Київраді Дениса Комарницького.

У середині 2000-х Роман Гладуняк був фінансовим директором «Нового каналу», а до того працював у департаменті фінансового контролю корпорації «Інтерпайп».