Антимонопольники «забанили» миколаївських будівельників з одним бенефіціаром на двох
22.12.2018   //  

Адміністративна колегія Миколаївського ОТВ АМКУ оштрафувала ТОВ «Олкріс» та ТОВ «Миколаївська інжинірингова компанія “Інвестбуд”» загалом на 136 тис. грн за спотворення результатів будівельних торгів Міської лікарні №1 за 2,06 млн грн. Про це свідчить рішення відділення від 11 грудня.

Миколаївські антимонопольники розпочали досліджувати змову між «Олкріс» та «Інвестбудом» у відповідь на звернення ГО «Криворізький Центр Розслідувань». Розгляд справи щодо ймовірного спотворення закупівлі дворічної давнини розпочали 21 серпня цього року.

Як з’ясувалось, єдиним засновникам та бенефіціаром обох компаній-конкурентів була Тетяна Олійник з Миколаєва. Також, обидві юрособи були зареєстровані за місцем прописки власниці, а у деяких тендерах прописували іншу, також спільну, фактичну адресу. Крім того, фірми використовували спільний контактний телефон, надали ідентичні за формою та змістом тендерні документи, використовували одну ip-адресу при їх завантаженні.

Врешті, Відділення кваліфікувало поведінку компаній на торгах як антиконкурентну, наклавши по 68 тис. грн штрафу на кожну.

«Олкріс» і «Інвестбуд» потрапили до «чорного списку» АМКУ і тепер протягом трьох років не зможуть брати участь у бюджетних відкритих торгах.

ТОВ «Олкріс» зареєстроване 24 березня 2016 року, відколи підписало із замовниками тридцять договорів загальною вартістю 11,74 млн грн.

«Миколаївська інжинірингова компанія “Інвестбуд”» була створена ще у 2007 році. У 2015 році взяла будівельний підряд на відкритих торгах «Центру первинної медико-санітарної допомоги №2» за 2,29 млн грн, у липні 2016 року – перемогла на торгах від КП «Капітальне будівництво міста Миколаїв», а уже регулярні державні підряди, за даними «Прозорро», як і «Олкріс», почала отримувати восени 2016 року.

Зауважимо, що власниця обох компаній, Тетяна Олійник, з 2013 року веде також підприємницьку діяльність. Підприємиця не брала участі у відкритих торгах, протягом цього-минулого року підписавши через процедуру звітування договорів на 2,75 млн грн.