МЗС купило Skoda Superb за мільйон
16.12.2018   //  

Міністерство закордонних справ України 11 грудня за результатам тендеру замовило ТОВ «Автоцентр Прага авто на кільцевій» легковий автомобіль за 979 тис грн. Про це повідомляється в системі «Прозорро».

Фірма поставить Skoda Superb Style 1,8 TSI/132kW 7DSG з пакетом Comfort.  Автомобіль матиме подушки безпеки, бортовий комп’ютер MAXI-DOT, круїз-контроль, задній парктронік з автоматичним гальмуванням, двозонну систему кондиціонування з електрорегулюванням та комбіфільтром «Climatronic». До пакету Comfort увійдуть попереджувальний світовий сигнал ременя безпеки (для всіх пасажирів), шкіряна оббивка сидінь, комфортна телефонія, інформаційні навігаційна система «Amudsen» без мап, з’єднання Apple, голосове керування. Крім того, додатково буде встановлено камеру заднього виду, захист двигуна, карти навігації, тонування.

Авто Skoda Superb Style з пакетом Comfort, яку придбало Міністерство, продают за 946 тис грн. У базовій комплектації Skoda Superb можна купити за 658 тис грн.

На торгах єдиним конкурентом ТОВ «Автоцентр Прага авто на кільцевій» було ТОВ з іноземними інвестиціями «Аст-комбі», яке належить Марині Бурі та австрійській фірмі «Єврокар ентвіклюнґ ҐМБГ». «Аст-комбі» запропонувало вищу ціну – 999 тис грн. Очікувана вартість склала 1,10 млн грн.

Бенефіціаром ТОВ «Автоцентр Прага авто на кільцевій» є екс-нардеп Михайло Гвоздьов. У 2014 році він обрався у парламент від «Блоку Петра Порошенка», а в 2015 році склав повноваження, оскільки був призначений в. о. президента ДП «Антонов». Згодом Гвоздьов контролював це держпідприємство на посаді голови ради директорів корпорації «Українська авіабудівна компанія».