Поліція вважає, що Чернігів переплатив 1,5 мільйона за світломузичні фонтани вартістю 5 мільйонів
23.11.2018   //  

Поліція вважає, що під час виконання робіт з реконструкції фонтанів у Чернігові, яке замовило управління ЖКГ Чернігівської міськради за майже 5 млн грн., підрядник ТОВ «Імперія води Україна» безпідставно включив до актів виконаних робіт обладнання за 1,49 млн грн., яке не купувалося.

Про це повідомили «Події і коментарі» та чернігівський активіст Олександр Гашпар з посиланням на ухвалу Новозаводського райсуду Чернігова від 15 листопада.

За даними слідства, у серпні-вересні 2016 р. управління ЖКГ уклало договори з ТОВ «Імперія води Україна» на виконання робіт з реконструкцію фонтанів та технічних приміщень:

  • технічного приміщення по проспекту Миру (984 тис грн.)
  • об’єкту «Встановлення обладнання в технічному приміщенні на бульварі по проспекту Миру від проспекту Перемоги до вул. І. Мазепи» (1,34 млн грн.)
  • об’єкту «Встановлення світломузичної системи фонтану на бульварі по проспекту Миру» (1,08 млн грн.)
  • об’єкту «Встановлення системи водопостачання фонтану на бульварі про проспекту Миру від проспекту Перемоги до вул. І. Мазепи» (1,33 млн грн.)

Загальна сума укладених договорів склала майже 5 млн грн.

У жовтні 2016 р. управління ЖКГ перерахувало ТОВ «Імперія води Україна» гроші у повному обсязі. В свою чергу, підрядник перерахував на рахунки житомирського ТОВ «Фонтани України» 1,49 млн грн. за нібито поставлені комплектуюче обладнання. Однак, «Фонтани України» не закуповували таке обладнання, у фірми відсутні наймані працівники для його збирання, що може свідчити про фіктивність проведення операції. В подальшому, отримані «Фонтанами України» гроші були перераховані на рахунки фізичних осіб підприємців, неплатників ПДВ та переведені у готівку.

Таким чином, слідчі вважають, що «Імперія води Україна» безпідставно включило до актів виконаних робіт комплектуюче обладнання, яке не купувалося, завищивши вартість виконаних робіт на 1,49 млн грн.

Від «Наших грошей»:

Суд надав слідчим дозвіл на проведення ГУ ДФС у м. Києві документальної позапланової виїзної перевірки з питань дотримання вимог податкового, валютного та іншого законодавства ТОВ «Імперія води Україна» по взаємовідносинам з ТОВ «Фонтани України» у 2016 році.

Директором та власником київського ТОВ «Імперія води Україна» є Ігор Великий. Засновником та керівником ТОВ «Фонтани України» вказано Юрія Кравченка.

ТОВ «Імперія води Україна» фігурувала ще в одній кримінальній справі. Правоохоронці підозрювали, що службовці відділу ЖКГ Уманської міської ради Черкаської області внесли неправдиві дані до актів виконаних робіт на користь ТОВ «Імперія води Україна» і розтратили 20 млн грн. бюджетних коштів під час реконструкції скверу імені Тараса Шевченка за 23,10 млн грн.