Розгляд «прокладок» на оцінці майна в АМКУ зірвався через близьку голові АМКУ комітетчицю
15.11.2018   //  

Питання щодо надання пропозицій уряду стосовно Єдиної бази оцінки ФДМУ не потрапило на розгляд Антимонопольного комітету 15 листопада через негативні висновки керівників двох департаментів АМКУ. Про це повідомила державна уповноважена Агія Загребельська, яка займалась підготовкою пропозицій уряду.

Негативні висновки щодо проекту надали керівники юридичного департаменту Даніїл Федорчук та департаменту досліджень і розслідувань ринків невиробничої сфери Оксана Дягілєва. Суть претензій наразі невідома. Згідно з внутрішнім розпорядком, внесення будь-якого питання в порядок денний засідання АМКУ залежить від голови Комітету Юрія Терентьєва.

Дягілєва і Федорчук входять до обмеженого кола представників АМКУ, які отримують великі премії та зарплати (див. «Норови АМКУ: скільки заробляє еліта комітету, грн.»).

Дягілєва до призначення в АМКУ очолювала юридичний департамент компанії «Метро кеш енд керрі». У цій же компанії з 2002 по 2012 роки працював голова АМКУ Юрій Терентьєв.

Федорчук перед призначенням в Антимонопольний комітет працював юристом у фірмі «Integrites» Руслана Бернацького. Це чоловік Наталі Бернацької, яка цієї осені була призначена членом Центрвиборчкому, а в останні роки працювала замміністра юстиції.

За даними Загребельської, проект листа з пропозиціями КМУ для внесення в проект порядку денного засідання АМКУ 15 листопада було передано 31 жовтня.

  • 18 жовтня голові Комітету було внесено подання про початок розгляду справи за ознаками вчинення ПП «Ві Ай Пі Департамент» порушення, передбаченого п. 13 ст. 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції» у вигляді неподання інформації на вимогу Комітету у встановлений строк.
  • 19 жовтня голові Комітету внесено подання про початок розгляду справи за ознаками вчинення ПП «Ві Ай Пі Департамент», ТОВ «Акцепт Онлайн», ТОВ «Про закупівлі» та ПП «Інформаційно-консалтинговий центр «АСБОУ» порушення, передбаченого ч. 3 ст. 6 Закону України «Про захист економічної конкуренції» у вигляді вчинення суб’єктами схожих дій, які можуть призвести до недопущення усунення чи обмеження конкуренції.
  • 23 жовтня прийнято розпорядження про початок розгляду справи за ознаками порушення ПП «Ві Ай Пі Департамент» законодавства про захист економічної конкуренції, передбаченого п. 13 ст. 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції» у вигляді неподання інформації Комітету на вимогу державного уповноваженого Комітету у встановлений строк.
  • 8 листопада голові Комітету внесено подання про початок розгляду справи за ознаками вчинення ПП «Інформаційно-консалтинговий центр «АСБОУ» порушення, передбаченого п. 13 ст. 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції» у вигляді неподання інформації на вимогу державного уповноваженого Комітету у встановлений строк.
  • 9 листопада голові Комітету внесено подання про початок розгляду справи за ознаками вчинення ТОВ «Акцепт онлайн» порушення, передбаченого п. 13 ст. 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції» у вигляді неподання інформації на вимогу державного уповноваженого Комітету у встановлений строк.

Нагадаємо, у 2018 році Фонд держмайна впровадив нову схему зв’язку нотаріусів і оцінщиків майна з державною Єдиною базою звітів про оцінку майна. Замість безкоштовного доступу з літа кожне звернення до бази коштує 510 гривень, які отримують чотири приватні фірми. Фонд держмайна жодним чином не обмежив вартість послуг цих фірм, пов’язаних з оточенням народного депутата Антона Яценка, якого раніше називали «хрещеним батьком» Тендерної палати.