Оточення Яреми отримало у власність будинок у центрі Києва за ціною, заниженою на 12 мільйонів
12.11.2018   //  

Головне управління СБУ у м. Києві розслідує відчуження комунальної будівлі площею майже 4 тис кв м на Кудрявському узвозі, 3-А (на фото) за заниженою на понад 12 млн грн ціною. Про це свідчить ухвала Печерського райсуду Києва від 12 жовтня.

Слідство встановило, що будівля площею 3917 кв була закріплена за комунальним підприємством Київської обласної ради «Автогосподарство».

У грудні 2017 року столичні податківці отримали дозвіл суду на погашення податкового боргу КП «Автогосподарство» у розмірі 2,3 млн грн за рахунок майна підприємства, зокрема, будівлі на Кудрявському узвозі, 3-А.

Столична ДФС повідомила «Автогосподарству», що вони самі можуть залучити фірму для  проведення експертної оцінки майна. Комунальники найняли ТОВ «Українська експертна група», яке порахувало, що вартість будівлі становить 17,4 млн грн.

У подальшому, посадові особи ГУ ДФС у м. Києві, вже маючи оцінку «Української експертної групи», зробили нову оцінку, яку провело ТОВ «Меркурій Партнерс» і відповідно до якої вартість будівлі вже становила 4,8 млн грн.

У результаті будівля на Кудрявському узвозі, 3-А була продана на аукціоні за 4,8 млн грн (тобто, по 1225 грн за 1 кв м). Покупцем стало створене у лютому 2018 року ТОВ «Ді-Ві-Транс», яке, за даними слідства, має ознаки фіктивності.

Окрім того, що будівля була продана за ціною, що не відповідає дійсній вартості майна, слідство також встановило, що реалізація будівлі відбулася при наявних в реєстрі речових прав на нерухоме майно заборонах на його відчуження, що в свою чергу вказує на додаткову фальсифікацію торгів.

У березні цього року ТОВ «Ді-Ві-Транс» продало будівлю британській компанії «Belli Trade Lp».

11 травня Печерський райсуд наклав арешт на будівлю площею 3917 кв м на Кудрявському узвозі, 3-А. Апеляційний суд 25 вересня залишив цю ухвалу суду без змін. Разом з тим 12 жовтня Печерський райсуд (суддя Карабань В.М.) скасував накладений на будівлю арешт, задовольнивши таким чином клопотання адвоката компанії «Беллі Трейд Лп».

Засновником і директором ТОВ «Ді-Ві-Транс» є Олександр Олійников. Він же є засновником і керівником ПП «Фастторг-2009», яке причетне до забудови 10 га державних земель під Києвом котеджами.

У 2009-2016 рр засновником «Фастторг-2009» був киянин Роман Поліщук, син екс-керівниці КП «Київтранспарксервіс». Поліщук разом із Олексієм Санжаревським є співзасновником ряду підприємств, зокрема, ТОВ «Фуд Трак Україна». У 2012-2015 рр ще одним співзасновником останнього з ними був Іван Бондаренко, прокурор Київської прокуратури №7. Бондаренко їздить на Infinity M37 (2010 р.в.), власником якої є Санжаревський.

Олексій Санжаревський є співзасновниками ПП «Арнікаінвест» разом із Геннадієм Ільїним. Це батько Микити Ільїна, який разом із Бондаренком працює у Київській прокуратурі №7.

Геннадій Ільїн є бізнес-партнером родини Анатолія Даниленка, колишнього заступника генпрокурора Віталія Яреми (2014-2015 рр). Зокрема, Ільїн спільно з дружиною Даниленка через ТОВ «Класик» володіє торговим центром на Львівській площі, який збудували під приводом реконструкції фонтану. Як відомо, Віталій Ярема у лютому цього року став членом партії «Блок Петра Порошенка – Солідарність» і був обраний заступником голови Київської обласної організації партії Ігоря Кононенка.

Бенефіціарним власником компанії «Belli Trade Lp» є Денис Масол. Масол також є засновником ТОВ «Арніка-1» і ТОВ «Агротехбуд Україна» (раніше називала ТОВ «Арніка-2»), засновниками яких раніше були вже згадані вище Роман Поліщук та Олексій Санжаревський.