На батька мера Чернігова оформили 800 «квадратів» будинку, який під виглядом реконструкції збудував партнер мера
07.11.2018   //  

У вересні 2018 р. батько мера Чернігова Владислава Атрошенка Анатолій Атрошенко став власником 783 кв м житлового будинку у в історичній частині Чернігова по вул. Шевченка, 4а загальною площею 1182 кв м. Про це написав на своїй сторінці в Facebook чернігівський активіст Олександр Гашпар.

У 2016 р. партнер Владислава Атрошенка, бізнесмен Володимир Пригода та дружина іншого бізнесмена Сергія Берестового Оксана, які були співвласниками цілісного майнового комплексу у 120 кв м, розташованого у центрі Чернігові по вул. Шевченка, буд. № 4, звернулись до Чернігівської міськради з клопотанням щодо відведення ділянки по вул. Шевченко, 4, на якій розміщувалась автостоянка та сервісний центр «Фокстрот», зі зміною її цільового призначення.

В подальшому прізвище Берестової зникло з переліку власників нежитлової будівлі по вул. Шевченко, 4, і Пригода став одноосібним власником нежитлової будівлі, якій рішенням виконкому від 15.11.2016р. була присвоєна нова поштова адреса – вул. Шевченко, 4а.

Далі Володимир Пригода, не здійснюючи жодних будівельних робіт, переводить нежитлову споруду, в якій розміщувався сервісний центр «Фокстрот», в житловий будинок, після чого отримує земельну ділянку в оренду, а в травні 2017 року отримує містобудівні умови та обмеження (МУО) для реконструкції власного, вже напівзруйнованого на той час, нібито житлового будинку.

В червні 2017 р. він реєструє декларацію про початок виконання цієї реконструкції, при здійсненні якої об’єкт реконструкції був повністю зруйнований і знищений, і на новому фундаменті виріс абсолютно новий будинок, кошторисна вартість якого становить 8,58 млн грн.

В листопаді 2017 р. Владислав Атрошенко позичив Володимиру Пригоді майже 4 млн грн, які, на думку Гашпара, вочевидь були його внеском в будівництво цього будинку. «Але напевно, боячись, що той може його «кинути» на цю суму, в якості застави отримав від останнього в заклАд шикарний автомобіль BMW M760LI (вартістю 4 млн грн.)» – написав активіст.

На території будівельного майданчику цього будинку ще можна побачити робітників, які завершують «реконструкцію житлового будинку», водночас Управління держархбудконтролю міської ради ще на початку вересня цього року зареєструвало декларацію про готовність об’єкта до експлуатації.

Після чого батько мера 19 вересня купив у Пригоди 33/50 (783 кв м) частини цього житлового будинку. 1 листопада частині цього будинку рішенням виконкому була присвоєна окрема адреса.

«Причетність чернігівського мера до цього будівництва багато чого пояснює. Зокрема, як стало можливим будівництво, яке суперечить Генплану і детальному плану центральної частини міста (хіба міг підлеглий Атрошенка – начальник управління архітектури – надати негативний висновок щодо проекту землеустрою на цю ділянку і відмовити в наданні МУО). Є зрозумілим, чому Управління держархбудконтролю міськради закриває очі на грубі порушення містобудівного законодавства і державних будівельних норм і правил (адже, якби начальниця цього Управління – Людмила Шкуріна – проявила б волю і визнала це будівництво самочинним, а воно таким і є, то, звісно, наступного дня вона була б вже безробітною). Так само зрозуміло, чому в рамках капремонту вул. Шевченка і вул. Полуботка уклали новеньку тротуарну плитку на відрізку вул. Мстиславській, якраз перед новим будинком», – написав Гашпар.