Верховна Рада дає 22 мільйони на систему «Електронний Законопроект»
02.11.2018   //  

Управління справами Верховної Ради України у жовтні за результатами тендерів повідомило про намір укласти дві угоди щодо автоматизованої системи «Електронний Законопроект» на 22,45 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

ТОВ «Софтліст» замовляють програмне забезпечення Microsoft та McAfee (перелік із цінами наведено у таблиці нижче) для АС «Електронний Законопроект» за 11,96 млн грн., а ТОВ «Елеганс Україна» – розробку самої системи за 10,49 млн грн.

Система забезпечить реєстрацію і проходження законопроектів, підготовку і формування порівняльних таблиць, облік тиражів, електронний порядок денний засідання комітету і пленарного засідання, підготовку і формування пропозицій до Погоджувальної ради, підготовку розкладу пленарних засідань та розгляд на Погоджувальній раді, аналіз законотворчої діяльності депутатів. Також вона включатиме законодавчі акти, електронні петиції до Верховної Ради, громадське обговорення законопроектів, листи та звернення громадян, електронні звернення громадян і відкриті дані. Усе це підлягає веб-публікації.

Найдорожчими з продуктів Microsoft є ліцензії SQLSvrEntCore 2017 ENG OLP 2Lic C Gov CoreLic по 313 тис грн. На ринку їх можна знайти по стільки ж – $11 тис, або 315 тис грн.

Єдиним конкурентом на тендері щодо софту було ТОВ «Вайз Ай Ті» франківця Дмитра Удовика, причому ніхто не знижував ціну під час аукціону, тож економія склала 0,3%.

За розробку з переможцем змагалося лише ТОВ Науково-виробнича фірма «Гріс» Сергія Лунькова, Світлани Наумової, Валентини Савченко та Михайла Штейнбука, причому на активних торгах ціна впала на 18%.

ТОВ «Таурус Квадро» не допустили до аукціону щодо розробки за відсутність у листі-гарантії дотримання закону даних про дотримання указів президента про санкції РНБОУ.

Обидві закупівлі провели з другої спроби. Перший тендер щодо софту відмінили після відхилення обох нинішніх учасників, а щодо розробки – після відхилення нинішніх суперників, внаслідок чого нинішній переможець лишився єдиним учасником.

«Софтліст» належить франківцям Дмитру Прокопенку і Максиму Роліку та киянину Дмитру Козяревичу, які володіють ТОВ «Ідеалсофт». Козяревич керує ТОВ «Український національний антивірус» Валентини Жданової, Сергія Невлада та Оксани Щеглової.

«Елеганс Україна» володіють Роман Ваврик, Євген Малашенко, Дмитро Губар і Тетяна Шевченко, котрій через ТОВ «Е-Інвестмент» належить ТОВ «Е-Бізнес Солюшенс». Усі ці три фірми прописані в одному офісі на Брест-Литовському шосе, будинок 8а, офіс 407.

Ваврик і Малашенко співволодіють ТОВ «Е-Докс» разом із ТОВ «Е-Технології» Олександра Новохацького та екс-нардепа від «Блоку Литвина» Олега Поліщука.

Раніше Новохацькому і Поліщуку належало ТОВ «Новітні цифрові технології», яке тоді входило у консорціум «Національні інновації» разом із ТОВ «Науково-технічний центр «Охоронні системи». Співзасновником останньої фірми досі є голова ГО «Українська федерація вейкбордингу та воднолижного спорту» Юрій Зозуля, якого називали другом братів Кличків.

Також Новохацький і Поліщук володіють електронним майданчиком ТОВ «Е-Тендер», а їхні «Е-Технології» входять до складу засновників приватної системи електронних закупівель ТОВ «Ріалто Солюшинз» разом з Андрієм Кучеренком та двома майданчиками інших власників – ТОВ «Закупки.Пром.УА» і ТОВ «Держзакупівлі.Онлайн».

Найменування софту від ТОВ «Софтліст» Кількість, од. Ціна, грн./од без ПДВ
Програмний продукт Microsoft SharePointSvr 2016 ENG OLP C Gov 4 154 829,00
Програмний продукт Microsoft SharePointStdCAL 2016 ENG OLP C Gov UsrCAL 1 400 2 808,75
Програмний продукт Microsoft SharePointEntCAL 2016 ENG OLP C Gov UsrCAL 1 400 2 487,75
Програмний продукт Microsoft SQLSvrEntCore 2017 ENG OLP 2Lic C Gov CoreLic 6 313 108,75
Програмний продукт Microsoft VSProSubMSDN ALNG LicSAPk OLP C Gov 4 25 947,50
Програмний продукт McAfee MFE Ent Sec Manager VM 8 Cores P:1 BZ 1 768 154,25
Програмний продукт McAfee MFE ELM VM 8 Cores P:1 BZ 1 351 096,65
Програмний продукт McAfee MFE Event Receiver VM 8 Cores P:1 BZ 1 219 394,25
Програмний продукт McAfee MFE Adv Corr Eng VM 8 Cores P:1 BZ 1 373 047,05
Програмний продукт McAfee MFE Datacenter Sec Suite DbaseP:1 BZ [P+] 1 230 074,62