У Лозовій розіграли 77 мільйонів на ремонт вулиць асфальтом, на чверть дорожчим від Львівщини
01.11.2018   //  

Управління ЖКГ та будівництва Лозівської міської ради Харківської області 8 жовтня за результатами тендерів уклала три угоди з ТОВ «Євробуд Плюс» про капітальний ремонт вулиць на загальну суму 76,80 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До листопада 2019 року мають відремонтувати три вулиці: Павлоградську за 29,72 млн грн., Гвардійську за 27,62 млн грн. і Кооперативну за 19,46 млн грн.

За підсумковими відомостями ресурсів без доставки і ПДВ, найбільше коштів піде на асфальтобетон щільний дрібнозернистий типу А марки 1 по 2 300 грн./т, що дорожче від цін на інших тендерах. Наприклад, у серпні на виграному іншою фірмою тендері Львівської САД він коштував на чверть дешевше – 1 863 грн./т.

Сума угод на 2% нижча від загальної очікуваної вартості закупівлі у 78,37 млн грн.

«Євробуд Плюс» із Богуслава Дніпропетровської області належить місцевому жителю Карену Антоняну. Послуги автогудронатора MAN TGM місткістю 8 тис л по 1 500 грн. за машино-годину переможцю надаватиме ТОВ «Паркінг+», яке заснував та очолював до січня 2010 року Володимир Чумаков – директор Департаменту будівництва та дорожнього господарства Харківської міськради. Також Чумаков був радником мера Харкова Геннадія Кернеса з питань ЖКГ. Наразі офіційними власниками «Паркінг+» записано В’ячеслава Блінкіна, Олега Гончара та гонконгську фірму «Драгон Інвестмент Девелопмент Лімітед» («Dragon Investment Development Limited»). Раніше частка Гончара належала Галині Давидовій, котра, як і Гончар, є партнеркою по кількох фірмах Андрія Шаптали, з яким разом отримувала землю за «кооперативною схемою».

Усього з 2012 року переможець отримав підрядів на 414,87 млн грн.

Ніхто не знижував ціну на нинішніх аукціонах. Єдиним конкурентом було дніпровське ДІП «Дніпродор» польської фірми «ПУС» («PUS»), яка до 2006 року співволоділа ТОВ «Українсько-польське підприємство з іноземними інвестиціями «УПС». Кінцевими бенефіціарами суперника є поляк Філіп Єжі Станіслав та Олександр Полтавець із Дніпра, який володіє ТОВ «Туристична фірма «Енігма Тревел» з Олександром і Вікторією Давиденко, Олександром Гаркушею, Віталієм Бабенком і міжнародною асоціацією ветеранів спеціальних підрозділів по боротьбі з організованою злочинністю «Центр».

Що до Олександра Григоровича Гаркуші, то особа з такими ПІБ була помічником нардепа Андрія Немировського (обрався від «Самопомочі», нині – «Блок Петра Порошенка»).