Залізниця у 2,5 рази підняла ціни на електрощітки, розіграні між дилерами одного виробника
25.10.2018   //  

Регіональна філія «Південна залізниця» ПАТ «Укрзалізниця» (Харків) 10 жовтня оприлюднила повідомлення про намір укласти договір з ТОВ «Захід-Трейд Плюс» на постачання електрощіток до електричних двигунів загальною вартістю 2,80 млн грн.

Про це пише «Залізниця без корупції» з посиланням на дані системи «Прозорро».

Єдиними конкурентом переможця на торгах було ТОВ «А.С. Груп». При цьому на аукціоні обидві фірми взагалі не торгувались, відтак «Захід-трейд плюс» виграв з пропозицією, яка була лише на 5 тисяч гривень або 0,2% дешевше від очікуваної вартості тендеру, яку встановили самі залізничники.

Обидві фірми пропонували продукцію одного підприємства – харківського виробника графітових виробів ТОВ фірма «ЛЕГ», офіційними дилерами якого вони і є.

За результатами тендеру залізниця має придбати 6400 електрощіток марки EG5003 за середньою ціною майже 440 грн. за одиницю.

Рік тому «Електроважмаш» купував щітки цієї ж марки напряму у виробника «ЛЕГ» в 2,5 рази дешевше – по 180 грн. за одиницю.

«Захід-Трейд  Плюс» прописане в львівському житловому будинку в квартирі своєї власниці Надії Паук. В цій квартирі також зареєстровані ПП «Кава з небом» та ТОВ «Лемберг Логістик». Всі три компанії зареєстровані в листопаді минулого року. Відтоді «Захід-Трейд» почало перемагати в тендерах саме «Південної залізниці» на постачання електрощіток (в квітні уклало угоду. При цьому інші філії Укрзалізниці закуповують цю продукцію напряму у виробника ТОВ фірма «ЛЕГ».

Директором регіональної філії «Південна залізниця» є Микола Уманець.

Конкурент «Захід-Трейд» по тендеру – «А.С. Груп» зареєстроване в Києві на Печерському узвозі, 19. На її телефон 057-764-07-94 записані аж 84 компанії з Києва, Житомира, Ужгорода та багатьох інших міст.

Окрім цього «А.С. Груп» фігурує в кримінальній справі Генеральної прокуратури України № 42016000000002788 за підозрою у причетності до виведення через фіктивні фірми з «Укрзалізниці» 105 млн грн.

Від «Наших грошей»

За даними системи «Прозорро», «Захід-Трейд Плюс» стало переможцем тендеру «Філія «Південна залізниця» в квітні 2018 року на постачання щіток на суму 3,08 млн грн. Тоді її єдиним конкурентом також було «А.С. Груп».