Американська дружина ректора КПІ під виглядом незаміжньої купила ще один будинок у США
22.10.2018   //  

Тетяна Померанцева, яку ректор «Київського політехнічного інституту» Михайло Згуровський вказав у останній декларації своєю дружиною, на початку 2018 року купила у США будинок. При цьому Згуровський не задекларував нове житло, а дружина ректора з американським громадянством повідомила властям США, що вона незаміжня.

Про це свідчать документи з американських реєстрів, надані «Нашим грошам» програмою «ЦРУ» (24 канал).

31 січня 2018 року Померанцева стала власницею будинку на узбережжі Атлантичного океану у місті Палм Кост (штат Флорида, США) вартістю $156 тис. Раніше цей будинок належав Роберту Брауну.

13 квітня 2018 року у Палм Кост була створена компанія «Nyta llc», яка зареєстрована на Юлію Наумчук.

З0 травня в американському реєстрі відносно будинку відбулися зміни. Його вартість вказана у розмірі $15,6 тис. 90% будинку належить Померанцевій, 10% – Наумчук. Того ж дня Померанцева та Наумчук переписали будівлю на «Nyta llc».

 

Зазначимо, що у своїй декларації за 2017 рік, яку Згуровський подав 14 березня 2018, ректор вказав громадянку США Тетяну Померанцеву своєю дружиною. Водночас, у американських реєстрах Померанцева – незаміжня жінка.

Згуровський не вказав будинок Померанцевої у Палм Кост у суттєвих змінах у майновому стані у своїй декларації. Разом з тим, у майнових змінах ректор з травня по жовтень цього року зазначив, що став власником сонячної енергетичної системи для опалення будинку (дві черги) за 453 тис грн., системи сонячного опалення за 173 тис грн., та опалювального обладнання за 487 тис грн.

Щодо Юлії Наумчук, то людина з таким іменем та прізвищем 19 жовтня повинна була у КПІ захищати кандидатську дисертацію.

Як повідомлялося раніше, Згуровський приховав у своїх деклараціях спільний з сином будівельний бізнес у Чорногорії, продаж нерухомості у США та один з будинків дружини у Сполучених Штатах Америки на мільйони доларів. Зокрема, ректор КПІ зазначив, що Померанцева володіє будинком у Каліфорнії (США), водночас, не вказав, що вона є співвласницею затишного будинку на 200 кв м на курорті Сан-Франциско, який сайти з продажу нерухомості оцінюють майже у півмільйона доларів.

Донедавна Михайло Згуровський входив до складу акціонерів та наглядової ради ПАТ «Науково-дослідний інститут прикладних інформаційних технологій» («НДІ ПІТ») – монополіста по виготовленню дипломів для вузів, студентських квитків і шкільних атестатів. Однак вийшов зі складу акціонерів, коли відповідне розслідування проводив Антимонопольний комітет України.