Конструкторське бюро «Південне» купило розкішний джип Тойота за 1,7 мільйона
12.10.2018   //  

ДП «Конструкторське бюро «Південне» ім. М.К.Янгеля» 14 вересня уклало угоду з ТОВ «Фірма «Алмаз Мотор, ЛТД» про придбання легкового автомобіля за 1,68 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До листопада поставлять новий повнопривідний автомобіль Toyota Highlander типу SUV, детальні технічні характеристики якого невідомі, бо замовник не оприлюднив договір.

Зараз у салонах цей автомобіль продають лише у комплектації Prestige трохи дорожче – за 1,70 млн грн. Вона має двигун Євро 6 об’ємом 3,5 л, чотири задніх датчика паркування, круїз-контроль, регульовані кермо та передні сидіння з підігрівом, системи моніторингу «сліпих» зон, попередження про поперечний рух позаду при виїзді з парковки заднім ходом та безключового доступу в автомобіль і запуску двигуна, камеру заднього виду с динамічною проекцією, трьохзонний клімат-контроль, аудіосистему з кольоровим багатофункціональним сенсорним дисплеєм діагоналлю 8″ та шістьма динаміками.

У травні філія «Іршанський ГЗК» ПАТ «ОГХК» купила Toyota Highlander у простішій комплектації Elegance за 1,25 млн грн., за скільки її тоді й продавали у салонах.

Нинішню закупівлю провели за процедурою звітування про укладення договору.

Фірмою «Алмаз Мотор, ЛТД» володіють Олексій Шоха та Олександр Корнієнко.

КБ «Південне» на чолі з Олександром Дегтяревим входить у сферу управління Державного космічного агентства України (ДКАУ), яким із серпня 2017 р. керує багаторічний працівник КБ Павло Дегтяренко.