Оточення Назарова розіграло 400 мільйонів на вуличному відеоспостереженні у Києві
05.10.2018   //  

Комунальне підприємство «Інформатика» у рамках будівництва комплексної системи відеоспостереження у Києві роздало 384,54 млн грн компаніям, пов’язаним через структуру власності, реєстраційні документи та дружні відносини бенефіціарів. Про це з посиланням на систему «Прозорро» повідомляється у статті «Наших грошей» «Як будували монополію «Hikvision».

Проект по будівництву системи вуличного відеоспостереження у Києві реалізується у рамках прийнятої в 2015 році Київською міськрадою концепції «Kyiv Smart City 2020», співкоординаторами якої виступили донька нардепа Юрія Бойка Ярослава Бойко та керівник Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА Юрій Назаров.

Перші кошти по проекту пройшли через апарат КМДА, тоді як розпорядником майже 385 млн грн виступило КП «Інформатика» – структурний підрозділ Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА.

Цю суму розділили компанії, підконтрольні оточенню очільника Департаменту Юрія Назарова (повний перелік проведених закупівель тут).

Вячеслав Новохацький (ліворуч) і Юрій Назаров (праворуч)

Відомо, що упродовж 2003-2008 років Назаров обіймав керівну посаду в «САП Україна», де працював із промисловими клієнтами. У період з 2001 по 2009 рік у цій же компанії комерційним директором працював Олександр Новохацький. Молодший брат Новохацького, В’ячеслав Новохацький нині значиться керівником проектного офісу Kyiv Smart City і працює першим заступником директора КП «Головний інформаційно-обчислювальний центр КМДА».

Бізнес-партнерами Олександра Новохацького є екс-нардеп від «Блоку Литвина» Олег Поліщук (є співвласниками електронного майданчика «Е-тендер» з системи «Прозорро») та голова ГО «Українська федерація вейкбордингу та воднолижного спорту» Юрій Зозуля (ТОВ «Сейфред»). Зозулю називають другом братів Кличків.

У 2009 році Назаров виступив співзасновником ТОВ «Конім груп», яке стало першим VAR партнером програми SAP Extended Business Program і впроваджувало продукти SAP у компаніях «Нафтогазу». Крім того, компанія отримувала замовлення щодо надання послуг з впровадження корпоративної системи управління «Украероруху» за 71 млн грн. Згідно зі судовими матеріалами, «Конім груп» отримало 49,7 млн грн передоплати, однак послуга так і не була надана.

З того часу місце реєстрації «Конім груп» змінювали неодноразово, проте з лютого 2013 року фіксованим залишався контактний номер, спільний з ТОВ «Ваніла Скай» Наталії Новохацької, сестри Олександра Новохацького.

На зламі 2014-2015 років Назаров був керівником ТОВ «Сігнум ІТ», що розташоване на вул. Мельникова, 22 у Києві. Це місце масової реєстрації, однак тут же прописане ТОВ «Новітні цифрові технології», співвласниками якого раніше були Олег Поліщук та Олександр Новохацький. Останній до 2014 року керував ДП «Проектно-конструкторське технологічне бюро з автоматизації систем управління на залізничному транспорті України» Мінінфраструктури. «Сігнум ІТ» відоме тим, що надавало  послуги з розроблення пакетних програмних засобів для Донецької, Придніпровської, Одеської, Південно-Західної залізниці.

Нагадаємо, Юрій Назаров керує Департаментом з березня 2017 року. На момент призначення протягом двох років пропрацював у структурах апарату виконавчого органу КМР (КМДА), зокрема був заступником гендиректора КП «Київське інвестиційне агентство».

Актуальні зв’язки між причетними до підрядів “Інформатики” компаніями: