Після публікації «НГ. Львів» АМКУ «забанив» фірми подружжя через розпил тендеру «Львівобленерго»
28.09.2018   //  

Адміністративна колегія Львівського обласного тер відділення Антимонопольного комітету 5 вересня визнала ТОВ «НВП Енергоресурс» та ТОВ «Інпромавтоматика» винним в порушенні антиконкурентного законодавства та наклала на кожну фірму штраф в розмірі 68 тис грн.

Про це тервідділ АМКУ повідомив у відповідь на звернення юристів проекту «Тисни» («Bihus.info»).

Як раніше з’ясували журналісти сайту «Наші гроші.Львів», ПАТ «Львівобленерго» у липні 2017 року підписало контракт з київським ТОВ «НВП Енергостатус» на поставку трансформаторів на загальну суму 2,8 млн грн. Було замовлено понад тисячу трансформаторів струму та напруги (загалом 13 найменувань).

Єдиним конкурентом фірми-переможця на тендері було «Інпромавтоматика», що зареєстровано також у Києві. Ціна конкурентної пропозиції становила 2,83 млн грн., та була дорожчою від пропозиції переможця лише на 34 тис грн. (1,3%). Під час аукціону учасники не знижували ціну.

Про пов’язаність фірм свідчило декілька фактів, Так, офіси компаній-конкурентів розташовані в одному будинку в Києві на вулиці Полковника Шутова, 16. А у вихідних даних компаній був вказаний однаковий номер телефону. Серед завантажених документів тендерної пропозиції «Інпромавтоматика» журналісти знайшли документ, виконаний на бланку «НВП Енергостатус».

Власниками НВП «Енергостатус» є киянин Максим Демченко та Ігор Бабенко зі Львова. «Інпромавтоматика» в рівних долях належить Андрію Трофілову, Миколі Корнієнку та дружині Максима Демченка – Аллі Демченко.

Після рішення АМКУ обом фірмам заборонено приймати участь в державних тендерах в найближчі три роки.