Єдиним партнером СЕТАМу став майданчик, який належав зберігачу майна Мінюсту
28.09.2018   //  

Першим електронним майданчиком, який Міністерство юстиції 19 вересня долучило до партнерської програми державного підприємства «СЕТАМ» з продажу арештованого майна, стало ТОВ «Укравтомаз». Про це «Нашим грошам» повідомив генеральний директор ДП «СЕТАМ» Віктор Вишньов.

За даними Вишньова, заявки ще трьох фірм перебувають на розгляді в Мінюсті і їх назви стануть відомі після рішення про їх доручення до партнерської програми.

«Укравтомаз» та ці три невідомі фірми стали єдиними, хто наразі відгукнувся на заклик «СЕТАМу» приєднатись до партнерської програми. За словами Вишньова, більшість цих фірм не є учасниками системи «Прозорро. Продажі». За даними «СЕТАМу», відповідні запрошення були направлені 33 електронним майданчикам.

Нагадаємо, «СЕТАМ» цього року вирішив укладати договори щодо партнерства з приватними електронними майданчиками в рамках «дорожньої карти». Виконання цієї карти має продемонструвати Антимонопольному комітету, що Міністерство юстиції робить кроки по демонополізації ринку торгівлі арештованим майном, який нині повністю монополізовано держпідприємством Мінюсту.

Засновником ТОВ «Укравтомаз» зі статутним капіталом 1 тис грн. є Ростислав Романович Карпич. У відкритих джерелах є єдина згадка про людину з таким ПІБ – це футболіст 1998 р.н.

До з травня 2016 року до лютого 2018 року керівником і директором «Укравтомазу» був Олексій Ігорович Коронський, який у 2016 році на сайті «СЕТАМу» згадувався як зберігач майна від Шепетівського МРВ ДВС Головного управління юстиції у Хмельницькій області.

Також Коронський є членом громадської організації «Міжнародна асоціація «Ваш вибір», яка делегувала представника на конкурс з формування складу Ради громадського контролю та установчих зборів Державного бюро розслідувань.

Коронський є співзасновником ТОВ «Торговий центр «Дарниця» і ТОВ «Юбі форм», де його партнером виступає Денис Шкіптан – старший партнер юридичної фірми «Pravovest», керуючий партнер адвокатського об’єднання «A.D.Hoc». Шкіптан бере участь у торгах в системі «Прозорро. Продажі» у якості покупця. При цьому аукціон з продажу права вимоги на кредит, де заставою були чотири Мерседеси, три Тойоти Камрі і один Лексус, він розіграв з власною фірмою «Правовест». В ході аукціону Шкіптан і його фірма не зробили жодного кроку по підвищенню ціни, і зрештою право вимоги на вісім автомобілів було розіграно за 524 тис грн.

Антимонопольний комітет 27 вересня вирішив перенести на 11 жовтня розгляд справи про наявність в діях Міністерства юстиції ознак порушення законодавства шляхом вчинення антиконкурентних дій органу влади у вигляді прийняття акта, який призвів до недопущення конкуренції на ринку реалізації арештованого майна.

Як повідомила державна уповноважена Агія Загребельська, до засідання Мінюст повинен надати письмові докази на підтвердження висловленої на засіданні усної позиції. У тому числі мають підтвердити, що за наслідком виконання дорожньої карти ДП «СЕТАМ» буде перебувати в рівних умовах та мати рівні права та обов`язки з партнерами, а також що за наслідком виконання дорожньої карти договори будуть укладатись не між ДП «СЕТАМ» та партнерами, а між партнером та адміністратором, а також партнери не будуть надавати жодних послуг ДП «СЕТАМ».