Рідна фірма «регіонала» зайшла на тендери Запоріжжя, взявши 164 мільйони на таємний ремонт дороги
23.09.2018   //  

Служба автомобільних доріг у Запорізькій області 17 вересня за результатами тендеру замовила ТОВ «ДС Пром Груп» поточний середній ремонт автодороги територіального значення Т-08-04 Кам’янка – Дніпровська – Велика Лепетиха – Каховка за 163,59 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До кінця 2019 року відремонтують ділянку траси км 0+000 – км 17+096 довжиною 17 км.

Відомість обсягів робіт включає використання суміші ЩМАС-20 та асфальтобетону щільного крупнозернистого типу А марки 2. Однак підсумкова відомість ресурсів та кошториси не опубліковані ані замовником, ані підрядником, що не дозволяє порівняти ціни матеріалів з ринковими цінами на предмет можливого завищення.

Гарантійний строк на дорожні знаки другого типу зі світлоповертальною плівкою та бар’єрне огородження становить 10 років, на основу дорожнього одягу – 8 років, на дорожні знаки першого типу зі світлоповертальною плівкою – 7 років, на асфальтобетонне покриття – 3 роки, на напрямні стовпчики – рік, на розмітку фарбою – півроку.

Передбачено забезпечення виконання договору в розмірі 0,1%. На заробітну плату піде 1,69 млн грн., тобто 1,3% загальної вартості підряду. На прибуток відведено ще 0,2% – 315 тис грн. Ціна угоди на 0,04% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 163,65 млн грн.

Компанію «ДС Пром Груп», яка вперше перемогла на дорожньому тендері в Запорізькій області, записано на директора Дмитра Мусієнка. Торік його партнером там було АТ «ЗНВКІФ «Ю.Ді.Джи.», кінцевим бенефіціаром якого раніше була Ольги Борт з Донецька, а зараз у держреєстрі записано «неможливо встановити». Ольга Борт – дружина екс-нардепа від Партії регіонів Віталія Борта, чиї фірми брали участь у виведенні з держвласності землі для Межигір’я Януковича.

Усього з 2016 року переможець отримав підрядів на 841,58 млн грн.

Єдиним конкурентом було ТОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл», чиїми власниками є Онур Четінджевіз, Ісхан Четінджевіз з Туреччини і львів’янин Олег Фаріон. Останній з 2011 р. керує ПП «Глоріо» Олени Караахметоглу, яке управляє рестораном у Брюховичах.