Проти головного борця з контрабандою Дніпровщини відкрили справу про незаконне збагачення
18.09.2018   //  

Слідче управління ГУ Нацполіції у Дніпропетровській області розслідує кримінальне провадження за статтею про незаконне збагачення заступника начальника – начальника управління протидії митним правопорушенням та міжнародної взаємодії Дніпропетровської митниці ДФС Євгена Атаманенка. Про це свідчить ухвала Індустріального райсуду Дніпропетровська від 28 серпня.

За даними слідства, протягом 2017-2018 рр на банківські картки Атаманенка перераховувались кошти з різних невстановлених джерел, які як доходи у деклараціях останнім не відображались.

При цьому у своїй декларації за 2017 рік він вказав 198 тис грн власного доходу і 33 тис грн – дружини.

Крім того, Атаманенко має декілька одиниць коштовної зброї, що не відображена в декларації, користується новим двоповерховим житловим будинком, які на теперішній час не введено в експлуатацію, та низкою транспортних засобів, що належать його близьким родичам.

Усе це дає підстави вважати про наявність в Атаманенка активів у значному розмірі, законність походження яких офіційно не підтверджена.

Слідство встановило, що Атаманенко користується власною банківською карткою та картками дружини і своєї матері. 28 серпня суд надав слідству доступ до банківських даних Атаманенка у «Приватбанку».

Кримінальне провадження стосовно Атаманенка було розпочате 13 серпня цього року за ч.2 ст.368-2 КК.

У своїй декларації за 2017 рік 36-річний Євген Атаманенко, окрім вказаних вище доходів, відобразив квартиру і земельну ділянку у Дніпрі, квартиру в Аполлонівці Дніпропетровської області, а також УАЗ дружини, свій причеп «ПВТ 100», і нові Lexus і Mitsubishi родичів, які надали йому ці авто в користування.

Після випуску з Академії митної служби України у 2006 році Євген Атаманенко весь час працює на Дніпропетровській митниці (лише у 2011 році короткий час пропрацював на Запорізькій митниці).