«Приватівці» розіграли третину мільярда на таємний ремонт доріг Дніпропетровщини
10.09.2018   //  

Департамент ЖКГ та будівництва Дніпропетровської ОДА 6 вересня за результатами тендерів замовив ТОВ «Спецдоррембуд» капітальний ремонт автодоріг місцевого значення на загальну суму 356,02 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До листопада 2019 року відремонтують дороги О041406 Просяна – Великомихайлівка на ділянці км 0+000 – км 18+900 довжиною 19 км за 196,27 млн грн. та О040201 Васильківка – Миколаївка на ділянці км 0+000 – км 13+510 довжиною 14 км за 159,75 млн грн.

Підсумкові відомості ресурсів і кошториси не опубліковані, що не дозволяє порівняти ціни матеріалів із ринковими цінами на предмет можливого завищення.

Асфальтобетон поставлятиме ТОВ «ВП «Гамма» Ігоря Недибалюка і Тараса Палія.

Сума угод на 0,1% нижча від загальної очікуваної вартості закупівлі у 356,50 млн грн.

«Спецдоррембуд» належить Олегу Жиронкіну й Анатолію Коротченку. Він входить у консорціум «УПС» разом із ТОВ «Спеціалізована пересувна механізована колона 788» і ТОВ «Українсько-польське підприємство з іноземними інвестиціями «УПС». Керівник «Спецдоррембуду» Геннадій Осадчук колись був заступником директора фірми «УПС».

Після зміни влади у 2014 р. на тодішнього власника фірми «УПС» – вищезгаданого сина екс-начальника ДП «Дніпропетровський облавтодор» Тараса Палія було відкрито два кримінальні провадження щодо привласнення бюджетних коштів на ремонті доріг фірмою «УПС». У 2015 р. обидві справи закрили. Наприкінці того ж року він уступив половину «УПС» словацькій фірмі «Ароґраф» Ірини Гунази, відомої як контактна особа міської організації партії «Україна майбутнього» Святослава Олійника. Останній був заступником тодішнього губернатора Ігоря Коломойського (детальніше у статі «Приватна» конвертація боргів Дніпропетровська»). Нині Палій лишився директором «УПС», а володіє фірмою Дмитро Култишев. У свою чергу мер Дніпра Борис Філатов в 2016 році посварився з Ігорем Коломойським і зараз вживає заходів, щоб відібрати у нього контроль над місцевим аеропортом.

Єдиним допущеним конкурентом було ТОВ «Будінвест Інжиніринг» Ірини Воробйової та Віталія Бараннікова. Перша у 2015 році висувалася в Амур-Нижньодніпровську районну в місті Дніпрі раду від партії «Наш край», будучи головним бухгалтером нині ліквідованого ТОВ «Спецкомунгосп». Тоді засновниками «Спецкомунгоспу» значилися Тетяна Щербатова і ТОВ «Дніпроуніверсал», кінцевим бенефіціаром якого є Людмила Калмикова, позаштатна радниця Ігоря Коломойського на посаді губернатора Дніпропетровщини. У 2011 році серед засновників «Дніпроуніверсалу» була Вікторія Корбан, сестра Геннадія Корбана, екс-заступника голови Дніпропетровської ОДА при Ігорю Коломойському.

Ще дві фірми не допустили до аукціонів: ТОВ «Самарь-Автошляхсервіс» – за відсутність усіх документів, а ТОВ «Будівельна компанія «Веллбуд» – тендерного забезпечення.