Кропачовці вивели на тендери шахтарів нову «прокладку», яка з березня натендерила вже чверть мільярда
26.07.2018   //  

ТОВ «Техенергомаш-РВ» у березні-липні переважно за результатами тендерів уклало 17 угод із державними шахтоуправліннями про закупівлю гірничого обладнання та його ремонт на загальну суму 284,12 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

ДП «Селидіввугілля» підписало з фірмою договорів на 163,69 млн грн., ДП «Шахта ім. М.С. Сургая» – на 71,72 млн грн., а ДП «Мирноградвугілля» – на 48,70 млн грн.

Сума угод на 3% нижча від загальної очікуваної вартості закупівлі в 291,68 млн грн.

Столичний «Техенергомаш-РВ» був створений у жовтні 2017 року під назвою «Квінтон» Олександром Сахнюком та його ж ТОВ «Опрімакс». Цьогоріч фірму під новою назвою переписали на Валентина Рокиту з Броварів і Руслана Богуненка з Кропивницького.

Від самого заснування «Техенергомаш-РВ» прописаний за масовою адресою: вулиця Глибочицька, будинок 72, корпус новий, офіс 329.

За даними системи «Youcontrol», у цьому корпусі того ж будинку знаходиться інший великий постачальник державних шахт – ТОВ «Візарремпром» Олексія Жаркова та Ірини Дворніченко, першозасновником якого теж був згаданий «Опрімакс» Сахнюка. Саме «Візарремпром» виступав єдиним конкурентом на всіх нинішніх тендерах за процедурою відкритих торгів.

У тому ж будинку зареєстроване ТОВ «Профи-К», чий номер телефону +380442832301 також використовує ПП «Агроінвест Плюс», прописане в окупованому Луганську по вулиці Інтернаціональна, 17. Цю ж луганську адресу має ТОВ «Схід Енерго Ресурс», яке має один номер телефону +380505280440 з іншим частим постачальником шахтарів – київським ТОВ «Доненергоекспорт» Наталі Горностаєвої з окупованої Горлівки.

Нагадаємо, керівник «Доненергоекспорту» Валентин Горностаєв раніше володів нині ліквідованим донецьким ТОВ «Торговий дім «Промислові інвестиції», яке за два місяці 2013 року отримало підрядів ДП «Торезантрацит» на 271,45 млн грн. Тоді заступником директора «Торезантрациту» був Віталій Кропачов, якого зараз називають представником першого заступника голови фракції БПП та бізнес-партнера президента Петра Порошенка – Ігоря Кононенка. Кропачов контролює діяльність низки вуглепереробних підприємств, що раніше належали угрупуванню Януковича.

До окремих аукціонів не допустили ТОВ «Южкомтранс», ПрАТ «Промстроймонтаж» і ТОВ «Спеціалізоване будівельно-монтажне управління «Новація» за недоліки документів і товару та ТОВ «Донремтехмаш» і ТОВ «Мегаметалгруп» за пов’язаність між собою.