«Микитасі» розпиляли 173 мільйони на таємну реконструкцію гімназії в Голосіїво
22.07.2018   //  

КП «Голосіїво-будінвест» 16 липня за результатами тендеру замовило ТОВ «Північно-український будівельний альянс» реконструкцію гімназії за 172,98 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До кінця 2019 року мають реконструювати з прибудовою будівель і споруд гімназію № 59 імені О.М. Бойченка по вулиці Велика Китаївська, 85 у Голосіївському районі.

Підсумкові відомості ресурсів і кошториси не опубліковані, що не дозволяє порівняти ціни матеріалів та обладнання з ринковими цінами на предмет можливого завищення.

Гарантійний строк становить п’ять років. На заробітну плату піде 21,42 млн грн., тобто 12% загальної вартості підряду. На прибуток відведено ще 5% – 8,42 млн грн. Ціна угоди на 1% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 174,80 млн грн.

Київський «Північно-український будівельний альянс» належить Андрію Якусевичу, донедавна – позаштатному помічнику нардепа з «Волі народу» та екс-президента держкорпорації «Укрбуд» Максима Микитася.

Єдиним конкурентом було столичне ТОВ «Спецбуд-Плюс», засновником якого є белізький офшор «Міуріт Бізнес Лімітед», а кінцевим бенефіціаром – директор Олександр Єфімчук. До лютого керівником був повірений «Miurit Business Limited» Михайло Бородавко, який зараз очолює ПрАТ «Укренергомонтаж» Артема Лескова.

Також Бородавко через белізьку «Ніорт Інвест Лтд» володіє ТОВ «Будівельні мережі», яке раніше належало Юрію Пелиху – секретарю правління ПАТ «Будівельна компанія «Укрбуд» зі складу вищезгаданої держкорпорації «Укрбуд». Торік заступником Пелиха там був інший тепер уже екс-помічник Микитася – Сергій Якусевич. Це брат згаданого власника «Північно-українського будівельного альянсу» Андрія Якусевича та підписант ТОВ «Укрбуд Девелопмент», яке Микитась вказав у своїй декларації.

Нині переможець «Північно-український будівельний альянс» приніс два аналогічні договори з «Укрбуд Девелопментом» і один – з Державним ПАТ «Будівельна компанія «Укрбуд» із держкорпорації «Укрбуд», а суперник «Спецбуд-Плюс» – три договори з тим же «Укрбуд Девелопментом». Усі три відгуки для «Спецбуд-Плюс» і один із двох відгуків для «Північно-українського будівельного альянсу» видані «Укрбуд Девелопментом» в один день 13 червня та мають послідовну вихідну нумерацію від 0509 до 0512.

Нещодавно «Північно-український будівельний альянс» виграв торги КП «Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва» на реконструкцію Шулявського шляхопроводу за 598,50 млн грн. Тоді єдиний допущений конкурент «Спецбуд-Плюс» завантажив у «Прозорро» сфальшовані документи, але замовник прийняв їх як справжні.