Боксери розпиляли 27 мільйонів на дорогах Тернопільщини шматками по 40 метрів
02.07.2018   //  

Служба автомобільних доріг у Тернопільській області з кінця травня і до середини червня цього року підписала 177 договорів з ТОВ «БМБуд» щодо проведення поточних ремонтів доріг на 26,8 млн грн.

Про це пишуть «Наші гроші. Львів».

САД Тернопільської області для для уникнення проведення торгів сім доріг поділили на ділянки до 40 метрів і на кожен такий відтинок підписували окремий договір.

Крім того, компанія «БМБуд» виявилась тісно пов’язаною із керівником САД у Тернопільській області Богданом Юликом. Засновники фірми Олександр Івахів та Андрій Самарик є тренерами місцевого спортивного клубу по тайському боксу, до відкриття якого долучився Богдан Юлик (син Івана Юлика, якого у 2014 році призначили головою Управління СБУ Тернопільської області).

Крім того, ще одна компанія Івахіва та Самарика – «Експерт проект плюс», так само за прямими договорами отримала від САД замовлень на 4,1 млн грн на послуги інжинірингу, геології та геодезії.

Богдан Юлик

Третій тренер того ж спортклубу – Юрій Сенів, як приватний підприємець вже другий рік поспіль підписує договори зі Службою автомобільних доріг у Тернопільській області на організацію та проведення вагового і габаритного контролю (загалом на 5,2 млн грн).

Також згадана «БМБуд» отримала в травні цього року від облавтодору в оренду асфальтобетонний завод за 63 тис грн./місяць. Після цього ціни для замовників зросли. Наприклад, в кінці травня ДП «Тернопільський облавтодор» за прямим договором віддав 22,1 млн грн «БМБуд» за 10 тисяч тонн асфальтобетонної суміші, яку робитимуть на цьому заводі. За одну тонну замовник заплатить 2,2 тис. грн. Ще в березні цього року тонна суміші коштувала лише 1,7 тис. грн.

Після оприлюднення цих даних, міністр інфраструктури Володимир Омелян закликав відправити у відставку керівництво Тернопільської Служби автомобільних доріг. За даними «Інтерфаксу», приводом для такої заяви міністра став звіт про тендерні закупівлі Тернопільській САД, опублікований раніше неурядовою організацією CoST Ukraine.

Згідно з ним, в період з 14 по 25 червня Тернопільська САД у виборі підрядників для поточного і середнього ремонту дорога поділила їх на ділянки по 400 м, що дозволило їй укладати прямі договори, уникаючи відкритих торгів.

За вказаний період САД, зокрема, уклала 39 договорів з ТОВ «Авакс Проф» на 5,94 млн грн, 96 – з ТОВ «БМбуд на 13,57 млн грн і 25 договорів з ДП «Тернопільський облавтодор» на 2,86 млн грн.