У Кличка довірили «прокладці» закопати півмільярда в дамби мулових полів у Бортничах
22.06.2018   //  

КП «Дирекція з капітального будівництва та реконструкції «Київбудреконструкція» 19 червня за результатами тендеру замовило ТОВ «Гарантбуд» реконструкцію дамб мулових полів №1-2 Бортницької станції аерації за 508,09 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До кінця 2020 року реконструюють дамби, споруди напуску мулу, трубопроводи, під’їзну дорогу, технологічні проїзди, дренажний канал і колодязі, влаштують шлагбауми, ліквідують промоїни, приберуть сміття з плями забудови мулових полів №2. Гарантійний строк становить десять років.

За кошторисами без ПДВ, найбільше коштів піде на шпунт ПВХ G-500 по 1 942 грн./кв. м, кар’єрний ґрунт (суглинок) по 51 грн./т і перевезення ґрунту до 32,5 км по 105 грн./т.

Щитові затвори 0,95х0,5 із нержавіючої сталі обійдуться у 72 тис грн./шт.

Гарячекатану арматурну сталь придбали по 17 тис грн./т, що відповідає ринку.

На заробітну плату і прибуток піде по відсотку від загальної вартості підряду.

Ціна угоди на відсоток нижча від очікуваної вартості закупівлі у 511,00 млн грн.

Єдиним конкурентом було ТОВ «Автомагістраль-Південь» одеситів Валерія Короткова та Олега Наливанного, яке є одним з лідерів ремонту доріг в Україні.

«Гарантбуд» заснували в 1990-их роках у Києві Василь Дробот, Валерій Козак, Анатолій Мішков і Вячеслав Лебедєв. У 2000-их роках партнерами Василя Дробота по фірмі стали Наталія Салоїд і Роман Дробот. Пізніше певний час засновником був Ігор Кондратенко із Черкас, але згодом ними знову стали Дроботи і Салоїд. Нині ж компанію зі статутним капіталом 21 тис грн. переоформлено в Ужгороді на Олега Длуського з Феодосії.

Переможець має 17 робітників, орендує приміщення в Анатолія Топазли, а всю техніку, крім екскаватора, – у ТОВ «Буд-Об’єкт» Євгенія Бардовського і Анатолія Алмаші та в ПАТ «Шляхово-будівельне управління №41» Олександра Лучковського.

Анатолій Федорович Топазли володіє ТОВ «Марвелл Груп» із Раїсою Бадрудіновою, а та раніше була співвласницею ТОВ «Будівельна компанія «Адамант», яким досі керує Роман Анатолійович Топазли. Цьогоріч «Адамант» є субпідрядником ТОВ «Еко-Буд-Трейд», пов’язаного з компаніями, близькими до директора КП «Житлоінвестбуд-УКБ» В’ячеслава Непопа та Михайла Голиці – екс-очільника Департаменту будівництва та житлового забезпечення КМДА та президента АТ «ХК «Київміськбуд».

«Гарантбуд» приніс аналогічний договір субсубпідряду за 2018 рік із ТОВ «Володарбуд» про роботи на 317 тис грн. із будівництва житла для працівників ПАТ «Київметробуд» і КП «Київський метрополітен» по просп. Голосіївському (40-річчя Жовтня), 74 у Києві.

Нагадаємо, у 2016 році КП «Спецжитлофонд» замовило цей будинок ТОВ «Скайбуд Груп» за 134,44 млн грн. Субпідрядники були невідомі, бо тендер провели ще у «ВДЗ».

Із 2017 року «Гарантбуд» отримав підрядів лише нинішнього замовника на 88,94 млн грн.

У липні 2017 року «Гарантбуд» на торгах КП «Київавтошляхміст» вказав для зв’язку на електронному майданчику номер телефону +380953188688, який зазначив його єдиний конкурент – ТОВ «Композит Констракшн» директора Оксани Невгадовської.

Фірмою «Композит Констракшн» під старою назвою «Ідея Декор» до квітня 2017 року керувала Iрина Леонтіївна Нараєвська, яка нині є членом Громадської ради при Головному управлінні ДФС у м. Києві. У 2015 році особа з такими ПІБ ішла у Київраду від партії «Авто-Майдан» (не має стосунку до відомого «Автомайдану»). Список партії очолював Олексій Самохін, який у 2008-2010 роках, за часів мера Києва Леоніда Черновецького, був депутатом Київради, першим заступником начальника Головного управління містобудування та архітектури КМДА і секретарем містобудівної ради.

Нагадаємо, нещодавно суд повернув Київраді технічне приміщення фонтану «Хрещатик» площею 246 кв. м, яке фірма Самохіна купила в особи з підробленим паспортом.

У жовтні 2017 року «Гарантбуд» із тим же номером телефону +380953188688 виграв тендер «Київбудреконструкції» на капремонт комплексу підпірних стінок та сходових маршів на Хрещатику, 25 за 2,74 млн грн. Ці стінки і сходи знаходяться над згаданим фонтаном.