Гройсман похвалив ремонт дороги на Одещині від розпильника з кримінальним шлейфом
14.06.2018   //  

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман на своїй офіційній сторінці у «Фейсбук» похвалив автодорогу Т-16-30 Струмок – Шевченкове – Кілія, відремонтовану фірмою, котру АМКУ згодом оштрафував і «забанив» на три роки за змови на інших дорожніх тендерах.

Йдеться про ремонт дороги, який Служба автомобільних доріг в Одеській області замовила ТОВ «Будівельна компанія «Дорлідер» на торгах у минулому році. Поточний середній ремонт згаданої траси на ділянці км 0+000 – км 19+000 довжиною 19 км оцінили у 114,33 млн грн. – лише на відсоток дешевше від очікуваної вартості.

Єдиним конкурентом було ТОВ «Росдорстрой», причому ніхто не знижував ціну під час аукціону. Також не були опубліковані підсумкові відомості ресурсів і кошториси, що не дозволило порівняти ціни матеріалів із ринком на предмет можливого завищення.

«Дорлідер» мав завершити ремонт цієї дороги до 31 грудня. А 28 грудня АМКУ за численні тендерні змови наклав на нього та ще дві фірми – ПП «Південьдортех» і ТОВ «Будівельна компанія Дорсервіс» – штрафи загальним розміром 37,75 млн грн. Ці компанії внесли на три роки у «чорний список» підприємств, яким заборонено брати участь у торгах.

Через день після рішення АМКУ, 29 грудня Одеська САД за результатами тендеру замовила «БК Дорсервіс» утримання відрізка траси М-28 Одеса – Южний – /М-14/ на 21,80 млн грн. (це не заборонено, бо фірму допустили до аукціону ще перед рішенням АМКУ). Цьогоріч «Дорлідер» без торгів узяв дрібних замовлень сільрад Одещини на 1,71 млн грн., що йому не забороняється під час перебування в «чорному списку», а «Південьдортех» не отримував підрядів після потрапляння туди.

Компанії «Дорлідер», «БК Дорсервіс» і «Південьдортех» фігурують у кримінальному провадженні №32015160000000034 щодо відмивання злочинних коштів та ухилення від сплати податків, відкритому в травні 2015 року. АМКУ довів змову завдяки протоколам допитів причетних до неї менеджерів трьох фірм, проведених у рамках цієї справи.

У лютому 2018 року СБУ повідомляла про виявлення групи компаній з Одеси, які вкрали понад 100 мільйонів на будівництві доріг у різних регіонах України. Йшлося, зокрема, про раніше оштрафовані антимопольниками «Дорлідер», «Дорсервіс» і «Південьдортех».

(Детальніше – у статті «Механіка змови: одеські «Дорлідери» на допитах»).

Раніше «Дорлідер» Хачика Амірханяна належав громадянину Росії Вагінаку Аветісяну. Фірма знаходиться за адресою Одеська обл., Комінтернівський р-н, шосе Старокиївське, 21 км, буд. 30а. Там само свого часу було прописане ПП «Південьдортех» Гарніка Погосяна. Колись власником «Південьдортеху» був громадянин Росії Завен Степанян, а Погосян нею керував.

Нині «БК Дорсервіс» належить Анджелі Стерніцькій, керує ним Анатолій Катюжанський.

Донедавна співзасновником Стерницької був Едік Грачикович Амірханян, а директором фірми – Андранік Грачикович Амірханян. Ці двоє можуть бути племінниками власника «Дорлідеру» Хачика Рушановича Амірханяна.

Суперник «Ростдорстрой» входить у групу авторитетного бізнесмена Олександра Жукова та мера Одеси Геннадія Труханова.