Депутат під виглядом реабілітаційного центру для дітей збудував на Світязі будинок для власного відпочинку
13.06.2018   //  

На території колишнього оздоровчого дитячого табору «Салют» у селі Світязь Волинської області під виглядом реабілітаційного корпусу для дітей луцький депутат Валерій Бондарук та бізнесмен Микола Субтельний побудували будинок на 414 кв м, який використовують у приватних цілях.

Про це йдеться на сайті «Волинь24» з посланням на розслідування програми «Спецтема» на 12 каналі.

У 2003 році майно табору, яке раніше належало Нововолинській бавовняній фабриці, перейшло у приватну власність ЗАТ «Салют» бізнесмена Олега Нежура та Вероніки Нежур. Землю під табором, яка складає 5 га,  ЗАТ «Салют» орендував у місцевої влади на 49 років. До цього часу цільове призначення ділянки лишається незмінним: розміщення дитячого оздоровчого табору.

Як з’ясували журналісти, на 23 сотках землі колишнього табору, які знаходяться на березі Світязя, збудували будинки луцький депутат, який є головою г волинського осередку «Батьківщина», Валерій Бондарук, а також співвласник торгово-розважального центру «Гранд Волинь» Микола Субтельний, який є бізнес-партнером вже згадуваного Олега Нежура.

Згідно з декларацією про доходи Валерія Бондарука, він спільно з Миколою Субтельним володіє трьома спорудами: банею, будинком рятівника і дитячим реабілітаційним центром площею 414 кв м в селі Світязь.

«Це реабілітаційний центр для дітей. Кого я туда поселяв? Воно в приватній власності. Я поселяю туда дітей. Яких дітей? Я і з атошниками, зі всіма. Я цього афішировать не буду», – прокоментував своє майно Валерій Бондарук під час чергової сесії міськради.

Водночас, як розповів журналістам Світязьський сільський голова Микола Цвид, відпочиваючих в нібито реабілітаційному корпусі для дітей, який належить Бондаруку та Субтельному, немає.

«Вони, на скільки я орієнтуюсь, тримають ті приміщення суто задля себе», – зауважив Цвид.

Коли журналісти приїхали до табору «Світязь», то теж переконались, що у так званому реабілітаційному центрі для дітей відпочивав лише депутат зі своєю сім’єю.