Столична фірма криворіжанки виграла 27 мільйонів на землеустрій Дніпра
02.06.2018   //  

Департамент по роботі з активами Дніпровської міської ради 22 травня за результатами тендерів уклав дві угоди з ТОВ «Промтех Проект Енд Сервіс» про послуги землеустрою на загальну суму 26,75 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Розробка проектів землеустрою щодо організації і встановлення меж земель водного фонду і водоохоронної зони річки Дніпро на території міста обійдеться у 16,20 млн грн.

Мова йде про: ділянку вздовж правого берега від межі міста з Новоолександрівською СТГ до причалу Фестивальний; ділянку вздовж правого берега від причалу Фестивальний до межі міста з Кам’янською міськрадою; ділянку вздовж лівого берега в межах міста; протяжність річки Дніпро (лівий берег – 33 км, правий берег – 35 км).

За підсумками торгів на технічну документацію із землеустрою щодо інвентаризації земель по трьох ділянках мало піти ще 63,18 млн грн. Але через надане фінансування договір підписали по одній ділянці в межах 219 кадастрових кварталів на 10,56 млн грн.

Сума угод на 14% нижча від загальної очікуваної вартості закупівлі у 92,00 млн грн.

За даними системи «YouContol», «Промтех Проект Енд Сервіс» зі статутним капіталом 5 тис грн. заснований в Одесі влітку 2017 року одеситами Тетяною і Віктором Шендріками, на яких зареєстрована ціла низка юридичних осіб. Зараз фірму переоформлено в Києві на директора Антоніну Євдокименко із Кривого Рогу, а статутний капітал зріс до 1,00 млн грн. Переможець вперше отримав підряди, але згодом виграв тендер КП «Дніпроприродресурс» на обстеження водних об’єктів за 3,10 млн грн.

Нині єдиним допущеним конкурентом було дніпровське ТОВ «Технодар-Днепр» Ігоря Самойленка із Кривого Рогу, яким керує Володимир Смаковський.

Ігор Самойленко заснував ГО «Набат Кривбас» з Ольгою Скрипник, Любов’ю Бабенко, екс-заступником директора Криворізької філії «Приватбанку» Володимиром Бабенком і кандидаткою від «БПП» у Криворізьку міськраду Вікторією Самойленко.

У 2016 році суперник належав Артему Чіркову, а до того – Олександру Мягкову з Дніпра.

Загалом із липня 2017 року він виграв тендерів на 4,10 млн грн.

ДП «Київгеоінформатика» Держгеокадастру не допустили до аукціонів. Причинами стали відсутність платіжного доручення до банківської гарантії, поетапного графіка надання послуг, низки документів про транспорт, працівників та ліцензійний софт AutoCAD і Digitais, а також претензії до антикорупційної програми і три GPS-приймачі замість п’яти, як того вимагав замовник.

ТОВ «Юнекс Консалтінг» скаржилось в АМКУ на вимогу сертифікату ISO 9001:2015 та невідповідності щодо строку виконання, розкриття пропозицій і нецінового критерію «Строк виконання». Адмінколегія не розглянула обидві скарги через необґрунтованість порушення прав скаржника. Замовник відповів, що самостійно виключив вимогу сертифікату і виправив неточності, однак фірма «Юнекс Консалтінг» так і не прийшла на тендери.