«Рідна» фірма Миримського-Мукерії стягуватиме борги по теплу і воді для комунальників Львова за 1,7 мільйона
02.06.2018   //  

Комунальні підприємства Львівської міської ради 14 і 24 травня за результатами тендерів уклали дві угоди з ТОВ «Служба стягнення заборгованості» про колекторські послуги на загальну суму 1,69 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

ЛКП «Львівтеплоенерго» замовило послуги щодо стягнення заборгованості на 940 тис грн., а ЛКП «Львівводоканал» – на 750 тис грн. Їх надаватимуть до кінця 2018 року.

Сума угод на 6% нижча від загальної очікуваної вартості закупівлі в 1,79 млн грн.

На тендері «Львівводоканалу» обох конкурентів із нижчими на 9% цінами відхилили. ТОВ «Юридична фірма «Дельта М» Ірини Іванько не завантажило оновлену тендерну пропозицію протягом одного робочого дня після аукціону, а ТОВ «Кредитекспрес Юкрейн Ел.Ел.Сі.» голландської фірми «Кредит Експрес Груп Бі.Ві.» шведа Госта Леннарт Агрен не надало документ платника ПДВ або довідку, що не є платником ПДВ.

На тендері «Львівтеплоенерго» ці ж самі дві фірми пропонували в півтора рази нижчі ціни, але також були відхилені. Однак цього разу спільною причиною стало те, що вони принесли аналогічні договори не з комунальними підприємствами теплопостачання, як того вимагав замовник. Крім того, «Кредитекспрес Юкрейн Ел.Ел.Сі.» внесло зміни в проект договору без згоди замовника і помилково завантажило згоду на обробку персональних даних, адресовану не «Львівтеплоенерго», а «Львівводоканалу».

Засновником столичної «Служби стягнення заборгованості» є киянин Анатолій Сак, а незмінним директором від створення – Сергій Лось. Сак володіє ТОВ «Підмога» та керує ТОВ «Будініціатива» Геннадія Пастушенка і Михайла Мукерії, а Лосю зі Старобільська Луганської області належить ТОВ «Юридична компанія «ССЗ».

До 2011 р. «Служба стягнення заборгованості» належала Дмитру Миримському – брату Льва Миримського, колишнього депутата ВР АР Крим та екс-нардепа від партії «Союз» по округу в Криму.

До 2009 р. власником «Служби стягнення заборгованості» був вищезгаданий Михайло Мукерія. У 2015 р. пов’язані з ним фірми ТОВ «Юг-Центр» і ТОВ «Транспортне підприємство Укравтосервіс» розіграли тендер КП «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Подільського району м.Києва» щодо послуг кол-центру на 2,03 млн грн.

Мукерія має розгалужену мережу бізнес-зв’язків. Зокрема був засновником фірми «Ректан», яка отримала підрядів ЧАЕС і Мінсоцполітики часів Тігіпка щодо послуг харчування на 100,59 млн грн. Також Мукерія є партнером по ТОВ «Грандвуд Інвест» Олексія Чеботарьова, тіньового бізнесмена, який контролював нелегальний ринок спирту в часи президентства Януковича, якого називали одним з організаторів провокацій у перші дні Євромайдану. Крім того, Михайло Мукерія має спільну фірму ТОВ «Ланд» з Інною Лойфенфельд, донька екс-депутата Київської міської ради Олександра Лойфенфельда. Також Мукерія є співзасновником обслуговуючого житлового кооперативу «Нова» разом з Вікторією Миримською, дружиною згаданого Льва Миримського. У 2012 ро. Мукерія представляв в окружній виборчій комісії партію «Союз», головою якої є Лев Миримський.

Також Мукерія, прописаний у Старобільську на Луганщині, певний час співволодів ТОВ «Держзакупівлі.онлайн». Ця фірма є оператором авторизованого однойменного майданчика для проведення торгів у системі «Прозорро».