Прокуратура підозрює «Житлоінвестбуд-УКБ» Непопа в розкраданні на ремонті дитсадка за 7 мільйонів
17.05.2018   //  

Прокуратура підозрює посадових осіб КП «Житлоінвестбуд-УКБ» та ТОВ «Укррембуд-К» у розтраті бюджетних коштів під час ремонту київського дитячого садка №663 за 7 млн грн. Про це написала Анна Камєліна у KиевVласть.

Як встановило слідство, у вересні 2017 року КП «Житлобудінвест-УКБ» оголосило тендер щодо капремонту дитячого садка №663 на вул. Героїв Дніпра, 69 в Оболонському районі Києва з очікуваною вартістю 7,11 млн грн.

Пропозиції надійшли від ТОВ «Лимож» (7,09 млн грн.) і ТОВ «Укррембуд-К» (6,95 млн грн.). Останнє було визнане переможцем. У листопаді з нею уклали договір. Всі роботи по ремонту підрядник зобов’язався виконати до кінця 2017 року.

В подальшому «Житлоінвестбуд-УБК» і «Укррембуд-К» уклали додаткову угоду про зміну умов оплати і терміну виконання робіт – до травня 2018 року, а потім  ще одну додаткову угоду про зміну графіку оплати робіт та їх розмір.

У кінці минулого року комунальне підприємство заплатило підряднику 1,29 млн грн.

Водночас, слідчі встановили, що ніякі ремонтні роботи дошкільного навчального закладу не виконувалися. Було відкрито кримінальне провадження. Правоохоронці підозрюють, що посадовці «Житлобудінвест-УКБ» привласнили бюджетні кошти, вступивши в  змову з переможцем тендеру.

Київським ТОВ «Укррембуд-К» керує Олександр Нечитайло, засновник Віра Хлєбнікова. Фірма фігурує ще в одній кримінальній справі. У 2016-2017 роках «Укррембуд-К» виграв 5 тендерів Донецької облдержадміністрації щодо ремонту навчальних закладів на більше ніж 40 млн грн. Слідство згодом з’ясувало, що для перемоги в торгах посадові особи ТОВ «Укррембуд-К» надали сфальсифіковані документи і розкрадали бюджетні кошти.

КП «Житлоінвестбуд-УКБ» з 2002 року керує депутат з фракції «Солідарність», член містобудівної-земельної комісії Київради В’ячеслав Непоп.

Від «Наших грошей»:

Згідно з даними системи «Прозорро», ТОВ «Укррембуд-К» у 2016-2017 рр. виграв тендерів на загальну суму 54,57 млн грн.