Підлеглі Кернеса за 40 мільйонів скупилися спецтехнікою дорожче від ринку та колег
04.05.2018   //  

КП «Комплекс з вивозу побутових відходів» Харківської міської ради 5 квітня за результатами тендеру замовило ТОВ «Сучасні вантажівки» спецтехніки на 40,45 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До жовтня поставлять 11 одиниць техніки 2018 року випуску:

  • шість сміттєвозів заднього завантаження 15 куб. м на шасі Ford Cargo 1833 (4х2) по 3,76 млн грн.

На сайті «Автек» сміттєвози заднього завантаження Hidro-Mak 15 куб. м на шасі Ford 1833 DC невідомого року випуску продаються по 108 тис євро, або 3,45 млн грн., що на 9% дешевше.

  • чотири сміттєвози заднього завантаження 8 куб. м на шасі Iveco EuroCargo ML120E22 (4х2) по 3,74 млн грн.

У березні КП «Комунальник» Маріупольської міської ради Донецької області замовило фірмі «Сучасні вантажівки» сміттєвози заднього завантаження Hidro-Mak 8 куб. м на шасі Iveco EuroCargo ML120E22 2018 року випуску на 13% дешевше – по 3,31 млн грн.

  • один телескопічний навантажувач Manitou MT 625 у стандартній комплектації з вилами, в т. ч. з ковшем і ковшем із захватом, які можуть бути застосовані для підбору великогабаритних відходів за 2,96 млн грн.

У відкритих джерелах навантажувачі Manitou MT 625 2018 року випуску можна знайти у півтора рази дешевше – по 62 тис євро, або 1,99 млн грн. Однак невідомо, чи входять у комплектацію ковші. Якщо від тендерної ціни з ковшами відняти ринкову ціну ймовірно без ковшів, вийде різниця у 972 тис грн. На ринку різні українські ковші для французьких навантажувачів Manitou коштують щонайбільше 69 тис грн.

Гарантійний строк на сміттєвози становить три роки, а на навантажувач – рік.

Ціна угоди на 0,1% нижча від очікуваної вартості закупівлі в 40,50 млн грн.

Кінцевим бенефіціаром «Сучасні вантажівки» є Ольга Мещаніна, а засновниками – ТОВ «Ріалто» та ВАТ «ЗНВКІФ «Коннект».

У кінці 2013 року акції «Коннекту» належали белізькому офшору «Пальміра Фінанс ЛТД» і ТОВ «Дженерал Істейт» тієї ж Мещаніної та 75-річної Світлани Новікової.

У 2011-2014 роках фонд знаходився в управлінні ТОВ «КУА «Інвестиційні партнери» Андрія Журжія – нардепа від «Самопомічі».

Нині ж єдиним акціонером «Конекту» є вищезгадана фірма «Дженерал Істейт».

На цей фонд також записане ТОВ «Супермаркет вантажної автотехніки Автек». Співвласницею компанії є 71-річна Парасковія Мещаніна – родичка Євгена Мещаніна, якого називають власником групи компаній «Автек».

Крім того, «Сучасні вантажівки» орендує офіс і склади у ТОВ «Автек-Інвест» та подає документи на фірмових бланках «Автеку».

Єдиним допущеним конкурентом було запорізьке ТОВ «Укрспецтехінвест» Юрія Плюшка і Дмитра Сліпченка. Його номери телефону раніше використовувало ТОВ «Альфатех» Олександра Романюка і вірґінської фірми «Альфатех Оверсіз Лтд», яке пов’язували з Вадимом Єрмолаєвим. Ніхто не знижував ціну під час аукціону.

ТОВ «Техкомплект» зі сміттєвозами Farid T1 на шасі Iveco EuroCargo 120 (4х2) не допустили до торгів через відсутність заповненого проекту договору і довідки про банкрутство, а також технічні вимоги не за формою.