Нацбанк за 1,7 мільйона проведе конференцію в люксовому «Хілтоні» (додано)
20.04.2018   //  

Національний Банк України 2 квітня за результатами тендеру замовив ТОВ «Міжнародно-діловий центр» послуги з організації конференції за 1,67 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Замовили організацію третьої щорічної конференції «Взаємодія фіскальної та монетарної політики», яка відбудеться 31 травня-1 червня у готелі «Хілтон Київ» («Hilton Kyiv»).

Вартість договору включає 243 тис грн. на проживання 20 осіб протягом трьох ночей в одномісних номерах категорії «стандарт» зі сніданком по 4 054 грн. за ніч, 68 тис грн. на обслуговування та 1,36 млн грн. на харчування в розрахунку на 300 гостей. Останнє передбачає на одну людину:

  • вітальний кава-брейк у перший день по 335 грн.: кава/чай, тарталетки, сандвічі, домашнє печиво, тістечка;
  • перші кава-брейки в обидва дні по 235 грн.: кава/чай, домашнє печиво;
  • обіди в обидва дні по 838 грн.: на вибір салати, суп, основні страви, десерт;
  • другі кава-брейки в обидва дні по 268 грн.: кава/чай, домашня випічка;
  • вечерю-фуршет у формі шведського столу в перший день по 1 173 грн.: салати на вибір, основна страва на вибір, гарніри на вибір, два десерти, бокал білого та бокал червоного вина.

Таким чином, за нашими підрахунками, у перший день заходу загальні витрати на харчування однієї особи становлять 2 848 грн., а в другий день – 1 675 грн.

У специфікації також вказані послуги оренди приміщень, але напроти  них стоять нулі.

Ціна угоди лише на 0,1% нижча від очікуваної вартості закупівлі.

Усіх трьох конкурентів із нижчими на 1-5% цінами відхилили за невідповідність вимогам тендеру. ТОВ «Гранд Менеджмент» і ТОВ «Готель Менеджмент» були відхилені через взаємну пов’язаність: вони обидва належать Леоніду Юрушеву і ПАТ «ВЗНКІФ «Унібудінвест». Крім того, «Гранд Менеджмент» не приніс низку довідок та інших документів. А ПрАТ «Кий Авіа» надало скановану копію сертифікату-підтвердження п’ятизірковості готелю «Fairmont Grand Hotel Kyiv» на іншу компанію – той самий «Гранд Менеджмент», хоча тендерна документація не дозволяла залучення субпідрядників.

Засновниками «Міжнародно-ділового центру» є ТОВ «Консалтингова компанія «Партнер» Павла Потерухи, ТОВ «Концептпроект» Євгена Бесараба, а також ТОВ «Трайверт Інвестмент Компані» та ТОВ «Альянс технологій», якими володіють Олександр Роднянський, Борис Фуксман та Лілі Фішельсон.

Бесараб відомий як директор «Діамантбанку» Давида Жванії у 2001-2005 роках.

Після опублікування цієї інформації прес-служба НБУ повідомила «Нашим грошам» подробиці закупівлі:

«НБУ проводить щорічну міжнародну науково-практичну конференцію спільно з Народовим банком Польським. Усі витрати розподіляються порівну між двома центральними банками: половину суми від закупівлі послуги організації конференції сплатить польська сторона, а половину – українська.

Конференція присвячена взаємодії фіскальної та монетарної політики. Це – міжнародний захід високого рівня, який збирає центробанкірів, найкращих фінансистів та економістів та найбільш знаних науковців світу. Проведення подібних заходів відповідає кращим практикам і досвіду роботи центральних банків інших країн. Крім того, міжнародні конференції потребують певного рівня відповідності локації загально прийнятим міжнародним стандартам проведення конференцій».