«Регіонал» засіє соняхами ще 1500 гектарів у зоні бойових дій за 13 мільйонів
17.04.2018   //  

Донецька державна сільськогосподарська дослідна станція Національної академії аграрних наук України 10 квітня за результатами скороченої переговорної процедури замовила ПП «Степ» послуги з вирощування соняшника та озимої пшениці на 1,5 га землі за 13,59 млн грн. Про це повідомляється в системі «Прозорро».

Йдеться про ґрунти, розташовані на території Пісківської сільради Ясинуватського району Донецької області. На балансі Станції тут перебуває загалом 5468 гектарів землі. Обробку перших 1500 га було замовлено у березні цього року.

Як і при минулій закупівлі, замовник пояснив скорочену переговорну процедуру нагальною потребою в обробці цих ґрунтів, яку Станція не може здійснити самостійно у зв’язку з місцерозташуванням земель – у зоні бойових дій з незаконними збройними формуваннями.

Єдиним можливим виконавцем підряду, пояснив замовник, є ПП «Степ» яке має необхідну матеріально-технічну базу та обладнання, кваліфікований штат працівників, а також досвід надання відповідних послуг.

Укладений договір повністю відповідає угоді, підписаній місяцем раніше. Підрядник за свій рахунок засіє ще 1000 га землі насінням соняшника, а також 500 га землі – пшеницею, після чого виростить технічні та озимі культури для отримання товарного соняшника врожаю 2018 року та зерна врожаю 2019 року. Зі свого боку замовник оплатить вартість послуг з вирощування культур згідно з актами приймання-передачі, при цьому, зібрана продукція залишиться у власності Станції.

Авдіївське ПП «Степ» належить Лонгінозу Арзуманову, він же – керівник підприємства. За президентства Віктора Януковича Арзуманов був депутатом Ясинуватської райради від «Партії регіонів». Із лютого 2013 року він числиться керівником Ясинуватської районної організації Партії регіонів.

У серпні 2011 року до «20 років незалежності України» Арзуманов отримав відзнаку від тодішнього президента України Віктора Януковича за вагомі трудові здобутки та багаторічну сумлінну працю.

За даними «Прозорро», це перші держпідряди для ПП «Степ». Нагадаємо, що Арзуманов також є одноосібним власником ПВКФ «Спарта».