«Укравтодор» оплатить з бюджету України ремонт доріг в ОРЛО? (додано)
26.03.2018   //  

(додано повідомлення “Укравтодору”, додано повідомлення про зменшення ціни угоди)

Служба автомобільних доріг у Луганській області 22 березня уклала угоду з ТОВ «Євро-Буд Компані» про експлуатаційне утримання та поточний дрібний ремонт автодоріг місцевого значення на 150,11 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Закупівлю провели за переговорною процедурою, оскільки тендери вже двічі доводилось відміняти через нестачу учасників.

Утримання і ремонт об’єктів на підконтрольній та непідконтрольній Україні територіях Луганщини замовили строком до кінця року.

Підсумкова відомість ресурсів і кошториси не опубліковані, що не дозволяє порівняти ціни матеріалів з ринковими цінами на предмет можливого завищення.

Фактичне фінансування становить 3,22 млн грн., у разі його збільшення змінять договір.

Згідно договірної ціни, на заробітну плату передбачено 6,92 млн грн., тобто 5% загальної вартості підряду. На прибуток відведено ще 2%– 3,52 млн грн.

Ціна угоди на 0,1% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 150,30 млн грн.

Фірма «Євро-Буд Компані» вперше отримала підряд. За даними системи «YouControl», вона була створена в Києві у березні 2017 року двома юридичними фірмами: ТОВ «Бізнес пропозиції» і ТОВ «Юрбізнес Консалтинг». Її керівником тоді значився столичний юрист Валерій Резнік.

Згодом компанію переоформили в Сєвєродонецьку на Вячеслава Журбу з Новоайдара, статутний капітал виріс зі 150 грн. до 1 тис грн., а директором став Євген Скляной.

Луганчанин на ім’я Євген Маркович Скляной співволодіє ТОВ «Лутугине Троя» з Олегом Повєрєним, Андрієм Квасовим і Михайлом Галашом, а прописана разом із ним Наталя Скляна – ТОВ «Фуджифото».

У кімнаті 12 з «Євро-Буд Компані» по вул. Новікова, 4К зареєстроване ТОВ «Вугільне підприємство «Центр Енерго» Андрія Мозгового, яким раніше володів Марк Андреєв.

Після опублікування цієї інформації «Укравтодор» повідомив через фейсбук, що «усі роботи з експлуатаційного утримання доріг країни виконуються винятково на території, підконтрольній органам державної влади України».

Однак «з огляду на правовий статус Донецької та Луганської областей, планування робіт із експлуатаційного утримання доріг здійснюється стосовно всієї протяжності доріг».

«Як свідчить практика минулих років, закладені на початку року кошти перерозподіляються на виконання робіт винятково у межах підконтрольних територій», – додав «Укравтодор» в коментарі «Економічній правді».

Додано 25 липня 2018 року:

Після опублікування цієї інформації Центр протидії корупції звернувся до Луганської САД із пропозицією виключити роботи на непідконтрольній території. Дорожники відповіли, що кошти будуть виділятися лише на дороги на контрольованій території.

Також ЦПК звернувся в Державну аудиторську службу України з проханням перевірити закупівлю. Північно-Східний офіс ДАСУ повідомив, що вартість робіт було завищено на 17,78 млн грн. через порушення фінансового законодавства та включення до кошторису всіх доріг загального користування, в т. ч. розташованих на непідконтрольній території. Держаудитори запропонували дорожникам зменшити вартість договору, що той і зробив.