Стосовно Онищенка суд дав дозвіл на заочне досудове розслідування
19.12.2017   //  

Солом’янський райсуд Києва 18 грудня надав дозвіл на здійснення у кримінальному провадженні НАБУ спеціального досудового розслідування стосовно біглого народного депутата Олександра Онищенка та ще п’яти підозрюваних. Про це повідомляє журналіст «Наших грошей» із зали суду.

Окрім Онищенка, дозвіл на спеціальне досудове розслідування також надано стосовно матері нардепа Інесси Кадирової, а також Олени Павленко, Сергія Свіченка, Сергія Кабаєва та Романа Гумініченка.

Усі вони, за даними слідства, переховуються від слідства за межами України. Стосовно Онищенка в Іспанії триває процедура екстрадиції. Йому обрано запобіжний захід – умовне звільнення, при якому він щомісяця 1 числа має з’являтися перед іспанським судом.

Адвокат Онищенка в засіданні заявив, що «відносно Онищенка О.Р. і його матері Кадирової І.П. здійснюється процедура отримання притулку» в Іспанії.

Ухвала підлягає негайному виконанню з моменту її оголошення.

Нагадаємо, у зв’язку з оголошенням вказаних підозрюваних в розшук досудове розслідування було призупинено. Тепер слідство може розпочати збирати докази по справі, а після закінчення спеціального досудового розслідування – передати справу стосовно Онищенка та інших 5 підозрюваних до суду для розгляду по суті.

Досудовим розслідуванням встановлено розкрадання коштів під час видобутку та продажу природного газу за договорами спільної діяльності, укладеними між ПАТ «Укргазвидобування» і фірмами, підконтрольними Онищенку. У результаті такої діяльності «Укргазвидобуванню» завдано збитків на суму понад 740 млн грн. Слідством встановлено причетність до скоєння злочинів 27 осіб.

Стосовно восьми обвинувачених, в т.ч. Валерія Постного, справа була передана до Солом’янського райсуду Києва суду, який розпочав підготовче засідання у червні цього року. Підготовче засідання досі триває.