Одесити взяли 148 мільйонів на будівництво дороги на Дніпровщині за таємними цінами
10.09.2017   //  

Служба автомобільних доріг у Дніпропетровській області 4 вересня замовила ТОВ «Автомагістраль-Південь» будівництво автодороги державного значення Р-52 Дніпропетровськ – Царичанка – Кобеляки – Решетилівка за 148,16 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До кінця 2018 року трасу збудують на ділянці км 9+460 – км 11+400 від с. Лобойківка до межі області з улаштуванням повітряної лінії електропередач і металевого гофротонеля. Довжина цього недобудованого відрізка становить 1,94 км, ширина земляного полотна – 25,5 м, а кількість смуг – 4 штуки. Конкретний гарантійний строк у договорі не вказаний.

Підсумкова відомість ресурсів та кошториси не опубліковані, що не дозволяє порівняти ціни матеріалів із ринковими цінами на предмет можливого завищення.

Передбачено забезпечення виконання договору в розмірі одного відсотка.

Ціна угоди на третину відсотка нижча від очікуваної вартості закупівлі в 148,71 млн грн.

Єдиним конкурентом було ТОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл», яким володіють Онур Четінджевіз, Ісхан Четінджевіз з Туреччини та львів’янин Олег Фаріон. Останній з 2011 року керує ПП «Глоріо» Олени Караахметоглу, яке управляє рестораном у Брюховичах. При цьому обидва учасники не знижували ціну під час аукціону.

Фірма «Автомагістраль-Південь» належить одеситам Валерію Короткову та Олегу Наливанному. Асфальтобетон переможцю постачатиме ТОВ «Шляховик-97» Олександра Бойка, а послуги частини техніки – ТОВ «Белогві» компанії «Веспарк Бізнес Лтд» із британських островів у Індійському океані. Пересувну випробувальну лабораторію він має власну.