Святаш виграв у свого дилера 31 мільйон Одеської поліції на автівки Renault (додано)
06.09.2017   //  

(додано уточнення постачальника щодо цін на автомобілі)

Головне управління Національної поліції в Одеській області 11 серпня за результатами тендеру замовило ІП «АІС Авто-Юг» легкових автомобілів на 30,74 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

За програмою «Безпечна Одещина» на 2017-2018 роки до цієї осені мали поставити 77 білих хетчбеків Renault Sandero Stepway Suta 15H 5R Євро 5 по 399 тис грн.

Автомобілі 2017 року випуску мусять бути обладнані світлодіодними панелями-балками з маяками «Стріла118-42Led-150», радіостанціями Motorola DM1400 і зовнішніми антенами на магнітній основі та розфарбовані за схемою поліції. Гарантія становить п’ять років або 100 тис км.

Без додаткового обладнання ця модель продається по 387 тис грн. (а не 372 тис грн. як було помилково вказано спочатку вартість бензинової а не дизельної версії автомобіля).

Також у компанії «Нашим грошам» повідомили, що ринкова вартість переобладнання автомобіля з видатками на сертифікацію становить близько 40 тис грн. Відтак у компанії рахують, що закупівля поліцією автомобілів в «АІС Авто-Юг» дозволила зекономити держбюджету близько 30 тис грн. на кожному автомобілі, або понад 2 млн грн. на всій партії.

Вона базово оснащена фронтальними подушками безпеки для водія та переднього пасажира, антиблокувальною системою гальмування, кондиціонером і магнітолою.

Ціна угоди на 0,03% нижча від очікуваної вартості закупівлі в 30,75 млн грн.

Єдиним конкурентом було ТОВ «Інтер Авто-Трейдинг», причому обидва учасники не знижували ціну під час аукціону.

Одеську «АІС Авто-Юг» заведено на кіпрський офшор «Радолін Трейдінг Лімітед» («Radolin Trading Limited»), кінцевим бенефіціаром є кіпріотка Марія Чатзіантона, а директором – Володимир Ольховик. Вона входить у групу компаній «АІС», пов’язану з нардепом Дмитром Святашем (раніше – Партія регіонів, зараз – «Відродження») та екс-нардепом від Партії регіонів Василем Поляковим.

Київський «Інтер Авто-Трейдинг» Андрія Шпака зі статутним капіталом 1 тис грн. є дилером ТОВ «ВО «Авто-Холдінг» Олега Шаблатовича і Лариси Святаш – матері Дмитра Святаша. Крім того, суперник торгує автобусами різних виробників.