Залізниця заправилась у «Трейд Коммодіті» дизелем на чергову третину мільярда
21.12.2016   //  

Філія «Центр забезпечення виробництва» ПАТ «Українська залізниця» 18 грудня за результатами тендеру замовила ТОВ «Трейд Коммодіті» дизельного палива на 363,40 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До кінця року поставлять 20 тис тонн дизпалива по 18 170 грн. за тонну. Компанія задекларувала, що буде поставляти паливо виробництва Росії, Білорусі, Греції та Литви.

Це на 12% дешевше за середню гуртову ринкову ціну, яка, за даними «OilNews», зараз становить 20 650 грн./т.

Минулого тижня «Укрзалізниця» замовила цій фірмі таку саму партію дизелю на 1,5% дешевше – по 17 896 грн./т. Однак вже через добу після підписання угоди ціну підняли до 19 686 грн./т.

У нинішніх торгах також брали участь ТОВ «Вог Аеро Джет» партнерів покійного нардепа Ігоря Єремеєва, ПП «Окко-Бізнес Контракт» Віталія Антонова, ТОВ «Елемент Нафта» і ТОВ «Торговий дім Сокар Україна».

ТОВ «Анвітрейд» не допустили до аукціону, бо воно мало об’єм поставок за аналогічними договорами менше 20 тис тонн.

Власником «Трейд Коммодіті» із Кам’янського (Дніпродзержинськ) із 2011 р. є Вадим Майко. Джерела «OilNews» на паливному ринку вважають, що за фірмою стоять інтереси одного найбільших з політичних угрупувань України. Вона почала вигравати тендери у березні 2015 р. й відтоді отримала держпідряди вже на 3,56 млрд грн.

Разом із нею у одній квартирі по просп. Аношкіна, 80/1 зареєстроване ТОВ «Август Пром» Георгія Гнояного, яке на початку листопада виграло тендер на поставку палива Міністерству оборони на 398,74 млн грн. Крім того, нещодавно ПАТ «Центренерго» замовило цій фірмі дорожчого за ринкові ціни мазуту на 246,90 млн грн.