Велодоріжка від оточення Кернеса подорожчала у півтора рази і стала дорожчою від Львова і Києва
19.12.2016   //  

velodorizhka-harkivУправління з будівництва, ремонту та реконструкції Департаменту будівництва та шляхового господарства Харківської міської ради 12 грудня уклало угоду з ТОВ «Дорожньо-будівельна компанія «Уровень» на додаткові роботи з будівництва велодоріжки вздовж Білгородського шосе на 7,00 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

У жовтні 2015 року фірмі замовили велодоріжку від вул. Дерев’янка до просп. Академіка Курчатова довжиною 7,63 км та шириною 3 м за 14,01 млн грн. Уздовж цієї ділянки шосе знаходяться елітні котеджні селища «Royal club 1», «Royal club 2» і «Парк Хаус», а також президентська резиденція.

За новою угодою до кінця 2017 року мають виконати земляні та непередбачені раніше додаткові роботи, а також заасфальтувати заїзди, влаштувати колодязі, оголовок водопропускної труби та газони.

Вартість будівництва зросла у півтора рази – до 21,02 млн грн., відтак кілометр велодоріжки коштуватиме 2,75 млн грн.

Торік у травні в Києві повідомили про будівництво велодоріжки з Троєщини до Хрещатика по 1,9 млн грн. за кілометр, тобто на третину дешевше. Цьогоріч у Львові велодоріжки замовляли по 1,9-2 млн грн. за кілометр.

Власниками «ДБК «Уровень» є депутат Харківської міськради від партії «Відродження» Валерій Пєвнєв і ТОВ «КУА «Фінекс-капітал» Ігоря Когута та Лади Крімерман.
Нагадаємо, саме від КУА «Фінекс-капітал» мер Харкова Геннадій Кернес отримує дивіденди. Так, за минулий рік він отримав 11,10 млн грн.