Власники нелегальних АГЗП після демонтажу комунальниками викуповують їх у «прокладок» за шалені гроші
16.12.2016   //  

demontazh1Власники демонтованих київськими комунальниками нелегальних газових автозаправних пунктів (АГЗП) платять «прокладкам» за зберігання обладнання, щоб забрати його і встановити знову. Про це пише Катерина Шаповал у журналі «Новое время».

У Києві всі окремо розміщені АГЗП у вигляді цистерн є нелегальними. За неофіційними оцінками, щомісяця київські чиновники отримують від їхніх власників близько 9 млн грн. хабарів.

За словами президента Першої київської асоціації скрапленого газу Олександра Приступова, перевіряльники з КМДА демонтують ці модулі та везуть на штрафний майданчик, звідки власник може забрати майно, заплативши за зберігання.

demontazh2«Приїжджає демонтажна бригада у складі співробітників КП «Благоустрій» [Департаменту міського благоустрою КМДА – «НВ»], решту «гвардії» складають емчеесники [працівники комунальної аварійно-рятувальної служби – «НВ»] і група «бойовиків» із 20-30 чоловік, – розповідає Приступов. – Вони примусово демонтують АГЗП, викачують газ і відвозять модуль».

Експерт говорить, що потім Київська служба порятунку виписує власнику два чеки: один на суму 30-40 тис грн. – на користь самої служби за демонтаж, а інший, значно більший – на користь комерційної компанії, якій рятувальники привезли модуль на зберігання.

За даними Приступова, модуль займає не більше трьох машино-місць. Тож, за розцінками «Київпарктранссервісу», зберігання має коштувати 2,5-5 тис грн. на тиждень. Натомість власникам виставляють рахунки на суму від 140 тис грн. на тиждень.

Депутату Київради від «Самопомічі» Вадиму Васильчуку в Департаменті міськблагоустрою сказали, що всі демонтовані модулі повернуто власникам. А от назвати виданню фірми, які зберігають обладнання, відмовилися через конфіденційність. Проте «Новое время» дізналося про одну з них: це ТОВ «Еко Газ Трейдинг» зі статутним капіталом 100 грн., створене п’ять місяців тому.

Від «Наших грошей»            

«Еко Газ Трейдинг» Володимира Поліщука зареєстрований по вул. Багговутівська, 17/21 у торговому центрі «Променада».

Київська служба порятунку повідомила виданню «НефтеРынок», що восени 2015 року відкачкою газу з демонтованих модулів займалося ТОВ «ЕМ Комплід», а їхнім зберіганням – «Україна Бізнес Груп».

Фірму «ЕМ Комплід» зі статутним капіталом 1 тис грн. записано на Вадима Руднєва.

«Україна Бізнес Груп» зі статутним капіталом 100 грн. належить Євгену Кондрашову, директором є Олександр Требісов. У серпні 2015 року КП «Київблагоустрій» замовило цій фірмі послуги демонтажу незаконно встановлених кіосків на 4,00 млн грн. Із кінця минулого року термін дії договору кілька разів продовжували.

Кондрашов є засновником ТОВ «Метротрейд» і ТОВ «Київ-МАФ». Останнє знаходиться по вул. Райдужна, 59-б – як і ТОВ «Теккотрейд» Миколи Кондратьєва, яке було єдиним конкурентом «Україна Бізнес Груп» на згаданому тендері комунальників.

Керівником КП «Київблагоустрій» є Іван Кліпа. Раніше він був директором севастопольського ТОВ «Карента». Засновником цієї фірми був Дмитро Білоцерківець, який після перемоги Віталя Кличка на виборах мера столиця у 2014 році очолив Департамент благоустрію КМДА. Нині Білоцерківець є нардепом від БПП і радником Кличка з питань благоустрію.