Гройсман продав своїй дружині нерухомості на 8 мільйонів
16.12.2016   //  
Володимир і Олена Гройсмани

Володимир і Олена Гройсмани

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман продав фірмі ТОВ «Магігранд» нерухомість на суму 8,03 млн грн. Про це повідомляє «Харківський антикорупційний центр» з посиланням на внесені Гройсманом зміни до декларації про доходи.

Бенефіціаром «Магігранду» є дружина голови уряду Олена Гройсман.

Яку саме нерухомість Гройсман продав «Магігранду» у декларації не вказано.

Разом з тим, з Державного реєстру прав на нерухоме майно відомо, що «Магігранд» цього місяця придбало земельну ділянку у Вінниці 0,27 га. У липні фірма стала власником ще чотирьох ділянок в місті площею 0,11 га, 0,01га, 0,14 га, 0,23 га.  Також «Магігранд» володіє трьома будівлями площею 9695 кв м, 3546 кв м, 100 кв м.

Торговий центр у Вінниці, зведений Гройсманами за рахунок не повернутого банку кредиту $10 млн.

Торговий центр у Вінниці, зведений Гройсманами за рахунок не повернутого банку кредиту $10 млн.

В декларації 2015 рік Гройман вказав, що у Вінниці йому належали земельні ділянки площею 237 кв м та 5923 кв м, два житлових будинки загальною площею майже 1,5 тис кв м, три нежитлових приміщення загальною площею 343 кв м та магазин на 737 кв м.Також в нього задекларовані дві земельні ділянки у Вінницькому районі.

Раніше програма «Схеми» показала, що прем’єр-міністр проживає в елітному районі столиці на Печерських Липках в одній з двох квартир, які записані на його тещу-пенсіонерку Аліну Бурлаку. Вартість цієї столичної нерухомості разом з двома парковками складає майже $700 тис.

«Магігранд» у Вінниці володіє однойменним торговим комплексом, який збудований на місці колишнього ринк у «Юність». Для будівництва цього центру у жовтні 2007 року заснована батьком прем’єра Борисом Гройсманом ТОВ  фірма «Юність» взяла кредит у «Кредитпромбанку» $10,8 млн. Але в підсумку кредит банку так і не було повернуто.