Аваков дав екс-партнеру міністра юстиції 23 мільйони за мобільні сервісні центри Renault
16.12.2016   //  

Головний сервісний центр МВС 13 грудня за результатами тендеру замовив ТОВ «Ніко Прайм Мегаполіс» мобільні сервісні центри за 23,46 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До 27 грудня поставлять 20 вантажних автомобілів Renault Master L3 H3 TFG 1 333 D6 із дизельним двигуном Євро 5 об’ємом 2,3 л потужністю 125 к. с. та МКП6 по 1,17 млн грн.

Фургони оснастять генератором, інвертором, ноутбуком, джерелом безперебійного живлення, багатофункціональним пристроєм, фотоекраном, сейфом, стільцями і столами (по два), шафою, мобільними холодильником і терміналом, автономним обігрівачем/кондиціонером, інфостендом, столом і навісом для громадян, GPS-навігатором, відеореєстратором тощо.

mobilni-servisni-tsentry1 mobilni-servisni-tsentry2

Окремо замовник надасть спеціалізовані програмно-апаратні комплекси для друку документів на пластиковій основі, станції «Інтерпол» та обладнання локальної мережі й зовнішнього зв’язку.

Без додаткового обладнання такі автомобілі продаються на 40% дешевше – по 702 тис грн.

У жовтні керівник Головного сервісного центру МВС Владислав Криклій говорив, що мобільний сервісний центр МВС планують запустити до кінця року.

Засновниками «Ніко Прайм Мегаполіс» є ТОВ «Компанія з управління активами «Ковін Капітал» та ТОВ «Ніко Авто Холдінг (Україна)», бенефіціаром вказано Івана Ніколайчука з Великобритації.

«Ковін Капітал» зареєстрована на киянина Володимира Гнатишина і британську «ІФЛ інтернешнл файненс енд лізінг лімітед», бенефіціарами вказані вже згадана Катя Апостолоу та Віоларіс Яннакіс з Кіпру.

Гнатишин на початку 2000-років разом з нинішнім міністром юстиції Павлом Петренком був співзасновником ТОВ «Юридична консалтингова група «Justicia Service». Гнатишин також був одногрупником Олексія Бурбака – брата лідера фракції «Народний фронт» в Раді Максима Бурбака. Брат Гнатишина – Валентин, на початку 90-х був бізнес-партнером лідера «Народного фронту» Арсенія Яценюка.

«Ніко Авто Холдінг (Україна)» належить кіпрській «Ніко холдінг енд інвестмент лімітед», бенефіціари ті ж самі, що і у «Ковін Капітал».

Єдиним конкурентом із вищою на 2% ціною було ТОВ «Торговий дім Динат Груп» Олексія Марінцева та Олександра Ордината, яка продає автобуси Ataman, Еталон, Богдан і Mercedes Benz MCV.