Юний швагро прокурора обзавівся землею під Вишгородом, де прокурорствував Дмитрунь
14.12.2016   //  

imageДружина очільника Києво-Святошинської місцевої прокуратури Київської області Юрія Дмитруня 9 листопада 2016 року оформила на себе квартиру площею 78 квадратних метрів в районі Саперної Слобідки. Про це стало відомо з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

Лілія Дмитрунь теж є прокурором прокуратури Київської області. З документів видно, що в квартиру вона купувала «з фундаменту». Зараз у сусідніх будинках квартири продають по $1 тис за квадратний метр.

В 2012 році чоловік-прокурор оформив на себе автомобіль «Хонда Аккорд» 2006 р.в.

Подружжя Дмитрунів бізнесу не мало. Мати прокурорші Раїса Маркітанюк зареєстрована фізичною особою-підприємцем у Калинівському районі Вінницької області, жінка займається роздрібною торгівлею.

Також власником квартири цього року став брат Лілії Дмитрунь Ігор Маркітанюк. Як повідомляли ЗМІ, у квітні 22-річний брат оформив житло площею 107 кв. м. у ЖК «Західний» у селі Чайки в передмісті Києва. Зараз така квартира коштує 1, 5 млн грн. Студент Національного авіаційного університету не має бізнесу, не зареєстрований як ФОП.

Також Ігор Маркітанюк 27 жовтня цього року безплатно отримав 10 соток землі у Вишгородському районі Київської області.

vydilena-zemlya zemlya1

Землю брату прокурорші  та ще 14 людям виділила Вишгородська РДА. Заяву про виділення землі Ігор Маркитанюк написав у березні 2016 року. Земельну ділянку поряд, теж безплатно, отримав Віталій Бодашевський. Цей чоловік родом із рідного села Юрія Дмитруня – Торчиці  Київської області.

Вишгородська РДА повідомила «Нашим грошам», що Бодашевський не звертався із заявою про виділення землі. Ділянки Бодашевського і Маркітанюка поряд. Документи більшості власників землі, зокрема, й Маркітанюка та Бодашевського реєструвалися в одного нотаріуса, в один і той самий день. Розпорядження щодо безоплатної передачі ділянок підписав в.о. голови Вишгородської РДА В’ячеслав Савенок.

В роки правління Януковича В’ячеслав Савенок був першим замголови Вишгородської РДА і замголови Вишгородської райради, підписав  низку сумнівних документів по багатьох ділянках у Вишгородському районі. Юрій Дмитрунь також був прокурором Вишгородського району після Майдану.

zemlya2 zemlya3