Аваков подарував охоронцю автомат, а той вже сам купив новеньку Toyota Camry
10.12.2016   //  

Офіцер Нацгвардії Юрій Соболта, який на публічних заходах супроводжує міністра МВС Арсена Авакова, купив Toyota Camry 2016 р.в. і отримав у подарунок від міністра зброю. Про це йедуться у сюжеті Мар’яни Мотрунич для «Наших грошей з Денисом Бігусом».

Юрія Соболту у ЗМІ називають особистим охоронцем Авакова. Офіційно він працює на посаді старшого офіцера служби адміністративно-аналітичної роботи апарату командувача Національної гвардії України.

sabolta

З 2009 року Соболта проходив службу в МВС, зокрема в спецпідрозділі «Барс». Через кілька тижнів після призначення міністром внутрішніх справ Аваков нагородив Соболту пістолетом «Форт 17-05» (наказ №3625 от 28.03.2014).

Через рік, у травні 2015, Аваков нагородив охоронця пістолетом-кулеметом «Форт-224» калібру 9х19 мм «за особливі заслуги в захисті конституційних прав і свобод людини і громадянина, зразкове виконання службового і громадянського обов’язку, виявлені при цьому честь і доблесть».

sabolta-s-pjestaljem fort-224

Влітку цього року Юрій Соболта купив новеньку машину – Toyota Camry 2016 р.в. На сайтах продажу машин така автівка коштує близько $40 тис.

sabolta-toiotka_qt4nsb4

Нагадаємо, під час керування міністерством Арсен Аваков вручив понад 2200 одиниць нагородної вогнепальної зброї переважно за подвиги в АТО.

«Нагородну зброю я вручав і буду вручати, це повноваження міністра і це добра справа», – сказав Арсен Аваков у коментарі програмі «Наші гроші».