Фірми Чорнухи і «порошенківця» розіграли 24 мільйони на Будинок правосуддя у Луцьку
09.12.2016   //  

budynok-pravosuddya-2012-rikТериторіальне управління Державної судової адміністрації України в Волинській області 5 грудня за результатами тендеру замовило ПАТ «Луцьксантехмонтаж № 536» будівництво Будинку правосуддя в Луцьку (коригування) за 24,18 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До кінця 2017 року мають влаштувати Будинок правосуддя у чотириповерховій будівлі на вул. Конякіна.

За даними «ВолиньPost», ще на початку 90-их років приміщення хотіли віддати під «Палац правосуддя», де мали б розміщуватися Волинський апеляційний суд, виконавча служба, офіси адвокатів та інші установи. Однак у 2007 році його передали Луцькому міськрайонному суду. Згодом у 2011 році саме «Луцьксантехмонтаж № 536» виграв тендер на будівництво Палацу правосуддя за 16,27 млн грн. Відтак його вартість за п’ять років зросла на третину.

Нині фірма планує залучити ТОВ «СРБУ «Волиньліфт» для придбання і монтажу ліфтів, ТОВ «Луцькспецбуд» для благоустрою та розбирання і влаштування асфальтобетонного покриття, ТОВ «Алерт» для протипожежних робіт і ТОВ «Телеком-Сервіс» для влаштування мереж зв’язку.

Власниками єдиного конкурента ТОВ «Житлобуд-2» є депутат Волинської облради від «Блоку Петра Порошенка «Солідарність» Леонід Стефанович, Ольга Чижук, Анатолій Дука і Наталія Бохонко.

До середини 2012 р. 51% акцій «Житлобуд-2» належало нинішньому переможцю фірмі «Луцьксантехмонтаж № 536». Нею володіє Віктор Чорнуха, який до липня 2014 р. був членом виконавчого комітету Луцької міськради.

У 2006-2010 р. Чорнуха був депутатом Волинської облради від ВО «Батьківщина».