Авакова має опціон на викуп у Княжицької за 5 мільйонів ліцензіата «Еспресо ТВ» (уточнено)
08.12.2016   //  

deklaraha-avakova(уточнено дані щодо виду зобов’язань, які оформлені між Інною Аваковою і власниками телеканалу)

Дружина міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Інна в жовтні 2014 року оформила опціон на викуп у офіційних власників телеканалу «Еспресо ТВ» частки в фірмі, на яку оформлена цифрова ліцензія телеканалу.

Про це стало відомо з декларації міністра.

Інна Авакова в кінці жовтня 2014 року оформила «зобов’язання за попереднім договором купівлі-продажу частки в ТОВ Астра-Фінанс, яке виникне в разі реалізації опціону на купівлю такої частки».

Зобов’язання оцінено у 5,05 млн грн. Розмір частки телеканалу, який підлягає викупу за вказану суму, – невідомий. Статутний капітал «Астра Фінанс» становить лише 142 тис грн.

Фірмі «Астра фінанс» належав телеканал «Голдбері» який мав ліцензію на цифрове мовлення в мережі «Зеонбуд».

Однак у ЕДРЮО немає даних про те, що Авакова входила у склад засновників «Астра фінансу».

Разом з тим, восени 2014 року власниками «Астра фінанс» стали дружина нардепа «Народного фронту» Миколи Княжицького Лариса та ТОВ «Новини ТВ». У останній фірмі засновниками є та сама Лариса Княжицька (99% в статутному фонді) та народний депутат від БПП Вадим Денисенко.

Інна Авакова, згідно декларації її чоловіка, є власницею телекомпанії «АТН». За даними ЗМІ, до сім’ї міністра також близький інший харківський телеканал – «А/ТВК», 60% ефірного часу якого займає ретрансляція «Еспресо ТВ».

Нагадаємо, раніше за аналогічною схемою опціону в 2013 році був проданий телеканал «Інтер» Дмитру Фірташу та Сергію Льовочкіну. В лютому того року «GDF Media Ltd» реалізувала опціон на купівлю 100% компанії «U.A. Inter Media Group», яка належала колишньому віце-прем’єру Валерію Хорошковському.