Теща сбушника, який займається експортерами горіхів і імпортерами тканини, оформила на себе коштовний будинок під Києвом
06.12.2016   //  
Павло Данюков

Павло Данюков

Теща начальника антикорупційного відділу ГУ СБУ Павла Данюкова рік тому придбала житловий будинок площею 208 кв. м та 10 соток землі під ним у с. Михайлівська Рубежівка під Києвом. Про це свідчать дані Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

Теща сбушника Любов Пашина купила будинок у вересні 2015 року. Будинки в Михайлівській Рубежівці приблизно таким же метражем коштують в районі $190 тис. доларів.

budynok-danyukovyh

Теща Данюкова з 2010 по 2014 була зареєстрована в Красилівському районі Хмельницької області як фізична особа-підприємоць – займалася роздрібною торгівлею з лотків.

Павло Данюков є заступником начальника головного управління СБУ в Києві і Київській області. Він очолює головний відділ по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю цього управління.

Саме тоді, коли теща купувала квартиру, стало відомо, що Данюков є одним з агентів спецслужби, що фігурує у скандалі з експортом горіхів. СБУ створювала перешкоди бізнесменам, примушуючи їх проводити зайві фітосанітарні експертизи, які призводили до зриву поставок та збитків бізнесу.

Також Данюков виявився відповідальним за контроль з боку СБУ за імпорт тканини. У розпорядженні «Наших грошей» є лист на ім’я начальника Київської митниці, підписаний Данюковим. Сбушник просить повідомляти спецслужбу про перевірочні заходи щодо імпорту текстильних матеріалів.

lyst_1 lyst_2

При цьому, згідно з повідомленням бізнесмена Олександра Соколовського («Текстиль-контакт»), СБУ створює імпортерам тканини проблеми на митниці, аналогічні «горіховому» скандалу.

Окрім записаної на тещу квартири, у родини Данюкова після Майдану виявились інші коштовні придбання.

У лютому 2015 року дружина Діна Данюкова (в дівоцтві Пашина), зареєструвала на себе авто Toyota Land Cruiser 200 2011 року випуску. Таке ж авто навіть із пробігом у 100 тис. км коштує $50 тис. доларів.

Сам Данюков у вересні цього року зареєстрував на себе мотоцикл Yamaha XV 1900 2010 року випуску.  Такі із пробігом коштують  $15 тис.

danyukov_mototsykl_oholoshennya tojota-lend-kruzer-200

Ще Павлу Данюкову належить квартира на столичній вулиці Вишняківській в Дарницькому районі Києва. Проте з 2007 року вона арештована.

Нагадаємо, СБУ відмовилася показувати декларації своїх працівників, пояснивши, що вони «відповідно до законодавства не можуть бути доступні широкому загалу».