«Трейд Коммодіті» випхало азербайджанців з дизельного тендеру залізниці на 155 мільйонів за цифровий підпис
29.11.2016   //  

Філія «Центр забезпечення виробництва» ПАТ «Українська залізниця» 24 листопада за результатами тендеру замовила ТОВ «Трейд Коммодіті» дизельного палива на 155,03 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До кінця року поставлять 8 380 т дизпалива по 18 500 грн. за тонну.

Це на 1% дешевше за середню гуртову ринкову ціну, яка, за даними «OilNews», зараз становить 18 740 грн./т.

Допущеними конкурентами були ПП «Окко-Бізнес Контракт» і ТОВ «Вог Аеро Джет».

ТОВ «Елемент Нафта» не допустили через відсутність забезпечення і низки документів.

Натомість ТОВ «Торговий дім Сокар Україна» спершу допустили, але «Трейд Коммодіті» домоглося його відхилення через АМКУ. Підставою стало накладення цифрового підпису на всю пропозицію, а не окремо на кожен файл. Замовник приніс лист від ТОВ «Держзакупівлі.онлайн» про відсутність на торговому майданчику функції накладення підпису на кожен файл та різниці між цими двома способами. Проте адмінколегія все одно вирішила, що умови тендерної документації було порушено.

Крім того, «ТД Сокар Україна» надав паспорт якості на паливо виробництва АТ «Новокуйбишевський нафтопереробний завод» (Росія), виданий не їй, а ЛВДС «Новоград-Волинський» ДП «ПрикарпатЗахідтранс».

Власником «Трейд Коммодіті» із Кам’янського (Дніпродзержинськ) із 2011 р. є Вадим Майко. Джерела «OilNews» на паливному ринку вважають, що за фірмою стоять інтереси одного з політичних угруповань. Вона почала вигравати тендери у березні 2015 р. й відтоді отримала держпідрядів на 2,81 млрд грн.

Разом із нею у одній квартирі по просп. Аношкіна, 80/1 зареєстроване ТОВ «Август Пром» Георгія Гнояного, яке на початку листопада виграло тендер на поставку палива Міністерству оборони на 398,74 млн грн.

vidhylennya-sokar