Директора райавтодору підозрюють у привласненні 700 тисяч, які отримали його друзі-підприємці
28.11.2016   //  

Правоохоронці підозрюють начальника філії «Токмацький райавтодор» ДП «Запорізький облавтодор» депутата Токмацької міськради від «Нашого краю» Миколу Ніколаєнка у привласненні 700 тис грн., виділених двом підприємцям на поточний ремонт доріг, який виконав сам райавтодор.

Про це свідчить ухвала Чернігівського районного суду Запорізької області від 18 листопада.

За даними слідства, у 2015-2016 рр. органи місцевого самоврядування Чернігівського району Запорізької області замовили двом фізичним особам-підприємцям – Володимиру Саковському та його дружині Жанні Саковській – поточний ремонт доріг на загальну суму 700 тис грн.

Слідство встановило, що підприємці не ремонтували дороги, а всю роботу виконав «Токмацький райавтодор».

За інформацією правоохоронців, Саковські є друзями начальника Токмацької філії облавтодору Миколи Ніколаєнка. Саме за його пропозицією укладалися договори з органами місцевого врядування щодо ремонту доріг.

В подальшому підприємці знімали кошти, перераховані за ремонті роботи, і готівкою передавали начальнику філії.  За свідченнями Саковських, робили вони це для того, щоб гроші не перераховувались на арештовані рахунки «Токмацького райавтодору».

Кримінальним провадженням № 12016080360000240 від 16.08.2016р займається Чернігівський відділ Бердянської місцевої прокуратури. Прокурор звернувся з клопотанням до суду накласти арешт на вилучений ноутбук начальника «Токмацького райавтодору», в якому міститься інформація відносно господарської діяльності підприємців та філії облавтодору. Суд клопотання задовольнив.

Раніше суд надав доступ до банківських рахунків  Володимира Саковського, який також володіє ПП «Саковський», та Жанни Саковської.

Микола Ніколаєнко очолює філію «Токмацький райавтодор» з 2011 року. У 2015 він став депутатом Токмацької міськради від «Нашого краю», очолюючи список цієї партії.

У 2016 році жителі Токмаку скаржилися на неякісний ремонт доріг, який виконав райавтодор.