За півроку офшорники з майданчику Януковича натендерили в «Укрзалізниці» 104 мільйони
21.11.2016   //  

ТОВ «УТМК» («Українська транспортно-машинобудівельна компанія») з 27 липня по 15 листопада за результатами тендерів отримала підрядів філій ПАТ «Українська залізниця» на загальну суму 103,72 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Філія «Панютинський вагоноремонтний завод» замовила фірмі металевого прокату, профілю, кутиків, балок і швелерів на найбільшу суму – 58,27 млн грн.

Ще 38,43 млн грн. заплатить філія «Дарницький вагоноремонтний завод» за поглинальні апарати AПM-120-T1 по 11 388 грн./шт. і напівоброблені осі РУ1Ш по 12 528 грн./шт. виробництва ПрАТ «Лугцентрокуз ім. С. С. Монятовського», а також прокат, балки, кутики, швелери, дріт, корпуси букси.

У липні 2013 р. «Одеська залізниця» купила такі осі на 29% дешевше – по 8 940 грн./шт.

Крім того, філія «Стрийський вагоноремонтний завод» придбає листової сталі, електродів і швелерів на 5,77 млн грн.

Філія «Вінницятрансприлад» дасть 528 тис грн. за тонколистову оцинковану сталь 08пс з безперервних ліній, а філія «Південно-Західна залізниця» – 720 тис грн. за п’ятники для вантажних вагонів.

В окремих торгах також брали участь ПАТ «Дніпровагонмаш», ТОВ «УПЕК Трейдинг», ТОВ «Автопартнер 1», ТОВ «Метінвест-СМЦ», ТОВ «Койлбокс» і низка інших фірм.

Київська «УТМК» зареєстрована в липні 2014 р. за адресою масової реєстрації – вул. Зоологічна, 4А, оф. 139. Засновником є британська фірма «Ріверберг Венчерз», у свою чергу оформлена на сейшельські офшори – «Intrahold A.G.» і «Monohold A.G.».

Саме на ці офшори було переписано «Fineroad Business LLP», що є засновником ТОВ «Амадеус Ко», забудовника вертолітного майданчика на Парковій дорозі, пов’язаного з фірмою «Танталіт» і колишнім президентом Віктором Януковичем. Раніше власниками «Fineroad Business LLP» були белізькі офшори «Ireland & Overseas Acquisitions» і «Milltown Corporate Services», відомі по справі «вишки для Бойка».

Також на ці сейшельські офшори було переведено британську компанію «Віталком Альянс ЛЛП», яка раніше володіла ТОВ «Керченський металургійний комплекс».

При цьому тоді «Керченським металургійним комплексом» керував Станіслав Новицький, раніше відомий як гендиректор ще однієї фірми зі схожою назвою – ПАТ «Керченський металургійний комбінат», котра через ланцюжок засновників контролюється «Лемтранс лімітед» Ахметова і наразі ліквідується через банкрутство.