Податківці описали недостатньо майна екс-чоловіка Віри Брежнєвой, щоб погасити 4 мільйони боргу
21.11.2016   //  

Київська місцева прокуратура №9 отримала тимчасовий доступ до документів банківських рахунків ТОВ «Оріон Сервіс» і ТОВ «Федорра». Про це свідчить ухвала Солом’янського райсуду м.Києва від 8 листопада.

У 2012 році прокуратура виграла позов в інтересах Державної податкової інспекції Солом’янського району до ТОВ «Оріон Сервіс» про стягнення 1,18 млн грн. боргу. Однак стягнути кошти не вдалося, оскільки на рахунках «Оріон Сервіс» їх не було.

У жовтні 2014-го податкові інспекція описала майно боржника – чотири будівлі вул. Івана Федорова, 31 в м. Києві. Згодом встановлено, що оціночна вартість описаного майна – тільки 1,06 млн грн. Станом на серпень 2015-го сума заборгованості зросла до 4,17 млн грн. Тому вартість застави уже не покриває заборгованість компанії перед державою.

З’ясовано, що «Оріон Сервіс» мав у власності значно більше майна, а саме – комплекс будівель у Києві по вул. Івана Федорова, 31, площею 1769 кв.м. Всупереч цьому податківцями до застави включено лише окремі частини комплексу будівель.

За даними держреєстрів, у травні 2016-го «Оріон Сервіс» продав 1087 кв.м. ТОВ «Федорра».

Прокуратура має вивчити документи про відкриття банківських рахунків фірмами «Оріон Сервіс» і «Федорра», рух коштів по рахунках.

Досудове розслідування проводить СВ Солом’янського управління поліції ГУ Національної поліції у м.Києві.

Кримінальне провадження №42016101090000088 зареєстроване 09.09.2016 з кваліфікацією по ч.2 ст.364 ККУ – зловживання владою або службовим становищем. Коло підозрюваних у тексті судової ухвали не повідомляється.

«Оріон Сервіс» раніше мало київську реєстрацію, але віднедавна змінило адресу на Дніпро. Фірма також змінила власника – нині ним значиться Роман Кравченко з Дніпропетровської обл. Щонайменше до початку 2015 рр. співвласниками «Оріон Сервісу» були ПАТ «ВП «Украгрожитлопобутбуд», записане на «Брiареас Ентерпрайсез Лiмiтед» з Кіпру, а також Михайло Кіперман, дніпровський нафтовий магнат, який вважається близьким до групи «Приват» Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова.

Кіперман був одружений на співачці Вірі Брежнєвій. У 2012-му пара розлучилася. Однією із причин розриву називали борги Кіпермана перед «Альфа Банком». Начебто Брежнєва розлучились із ним, щоб не розплачуватись спільно нажитим майном.

Фірма «Федорра», що викупила приміщення в «Оріон Сервісу», створена на початку травня 2016-го, приблизно за десять днів до укладення договору купівлі-продажу. Засновником є ПАТ «Київська фабрика технічних паперів».

Основні пакети акцій «Київської фабрики технічних паперів» в сумі на 87% розподілені між п’ятьма фізособами. Сьогодні х імена Smida не розкриває. Зазначено тільки, що двоє є громадянами Росії. До 2011 року акціонерами значились Олексій Воронов, Євген Кричевський, Андрій Романовський, Євген М’якота і Олександр Буйніс. На сайті Smida відсутня інформація про зміну акціонерів з 2011 року.