Менеджер Крючкова кинув Одеську ТЕЦ на 10 мільйонів у поставці мазуту і переписав фірму на узбека
21.11.2016   //  

Суд розірвав договір купівлі-продажу мазуту і зобов’язав ТОВ «Компанія Трейд-Актив» виплатити 10,83 млн грн. боргу і пені «Одеській ТЕЦ». Про це свідчить рішення Господарського суду Сумської області від 14 листопада.

Йдеться про договір придбання 1800 тонн мазуту марки М-100, укладений 25 листопада 2015 року. Вартість договору склала 10 млн грн.

«Компанія Трейд-Актив» мала поставити мазут «Одеській ТЕЦ» не пізніше 25 лютого 2016-го.

Договір передбачав 100% попередню оплату. «Одеська ТЕЦ» перерахувала 10 млн грн., але мазут не отримала.

Держкомпанія надсилала постачальнику претензії, але їх залишили без відповіді. Також «Компанії Трейд-Актив» надсилався проект розривання договору, який повернувся до відправника.

Суд задовольнив позов «Одеської ТЕЦ» і розірвав договір. За рішенням суду, з «Компанії Трейд-Актив» стягується 10 млн грн. заборгованості, а також 0,83 млн грн. пені.

Відомо, що ця ж «Компанія Трейд-Актив» винна 7,03 млн грн. ВАТ «Запоріжжяобленерго» за невиконані роботи.

«Компанія Трейд-Актив» донедавна була записана на Даниіла Платонова, який також очолював ТОВ «Енергомережа-Генерація», що належить ПАТ «ХК «Енергомережа» Дмитра Крючкова.

Зараз «Компанія Трейд-Актив» переоформлена на Музаффаржона Марібовича Дехконова з Узбекистану.

Голова НКРЕКП Дмитро Вовк раніше повідомив, що лобістом Крючкова з «Енергомережі» був нардеп від «Блоку Петра Порошенка» Ігор Кононенко. Нардеп Лещенко пов’язував Крючкова також з Григорієм Суркісом.

НАБУ в липні цього року оголосило Крючкова у розшук у справі про виведення 346 млн грн. з ВАТ «Запоріжжяобленерго» через переуступку фірмі «Енергомережа» прав на отримання коштів за поставлену місцевим заводам електроенергію.

Відомо, що Фонд держмайна готує до продажу держпакет 99,9% акцій «Одеської ТЕЦ».