«Львіввугілля» розіграло між «єремеєвцями» 41 мільйон, викинувши дешевші фірми за довідки
17.11.2016   //  

ДП «Львіввугілля» 4 і 14 листопада за результатами тендеру замовило ТОВ «Нафтотрейд Ресурс» палива на 40,60 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

До кінця року поставлять 1,80 млн л дизельного палива по 19,00 грн., 200 тис л бензину А-92 по 21,00 і 100 тис л бензину А-95 по 22,00 грн. за літр.

Дизель і бензин А-95 коштують на 7% і 4% дешевше за середні роздрібні ціни, які, за даними «OilNews», зараз становлять відповідно 20,54 грн. і 23,04 грн. за літр.

Виробником палива є ВАТ «Мозирський нафтопереробний завод» (Білорусь).

Спершу акцептували по черзі ТОВ «Альянс Ойл Україна», ПП «Окко-Бізнес Контракт» і ТОВ «Техойл Рітейл». Однак усі вони не подали довідку про непритягнення за корупційні правопорушення і корисливі злочини та інші папери, тож були відхилені.

За дизельним лотом різниця між переможцем і найдешевшою пропозицією «Альянс Ойл Україна» склала 22%.

«Нафтотрейд ресурс», створений десять років тому, почав вигравати тендери лише в лютому цього року. Відтоді він отримав дерпідрядів у «ВДЗ» на 884,54 млн грн. та у «Прозорро» на 225,56 млн грн.

Фірма зареєстрована в Луцьку по вул. Кременецька, 38, де прописана низка фірм із групи «Континіум», у тому числі «Вог Рітейл».

Із січня засновником «Нафтотрейд ресурсу» є Юрій Йоржик, який також керував ТОВ «Ойл карт центр». До нього засновниками були Віктор Леуш та Валентин Цьось.

Леуш є міноритарним акціонером «Банку інвестицій та заощаджень» власників «Континіуму» Степана Івахіва, Сергія Лагура, Сергія Корецького, Петра Димінського та Євгена Єремеєва – брата покійного лідера групи Ігоря Єремеєва.

Цьось керує ТОВ «Завод «Галичина», що колись належало Івахіву, а тепер записане на голландську фірму «Вест Оіл Груп Холдінг Б.В.» і ТОВ «Дукат», теж пов’язані з «Континіумом»

Єдиним дорожчим конкурентом було ТОВ «Львів-Петроліум», яким керує Сергій Естремський. Фірма належить Ірині Шпег, фірмі «Лугор естаблішмент» (Ліхтенштейн) і ТОВ «Фірма Авіс» Естремського і Вікторії Дубельт.

У 2002 р. «Львів-Петроліум» виступив одним із співзасновників, а Естремський – директором ТОВ «ЗНГ-ЛП». Іншим співзасновником компанії стало СП у формi ТОВ українсько-англiйське «Захiдна нафтова група», що належало Єремеєву, а пізніше Івахіву.

«Львів-Петроліум» і «Захiдна нафтова група» були партнерами по вказаній фірмі до 2008 р., згодом власники змінилися. Наразі частки мають є «Нафтотрейд Ресурс» і ПП «Сол-ЛТД», співзасновником якого є ТОВ «Континіум».